Toyota bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası oldu

Toyota, 2023 "Dünyanın En Değerli Markaları" araştırması sonuçlarına göre, dünyanın en değerli otomotiv markası unvanını bir kez daha elde etti.

Şirket, elektrifikasyon, sürdürülebilirlik ve geniş kapsamlı mobilite gibi yenilikçi çalışmalarıyla öne çıkarak, sektörde liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

Toyota'nın 100 markayı içeren genel sıralamada 6. sırada yer alması, geçen yılki pozisyonunu koruduğunu gösteriyor. Marka değeri geçen yıla kıyasla yüzde 8 artarak, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara yükseldi.

Interbrand'in değerlendirmesine göre, Toyota'nın başarısında ürün veya hizmetlerin finansal performansı, markanın satın alma kararlarındaki etkisi, rekabet gücü, sadakati artırma kabiliyeti ve gelecekte sürdürülebilir talep oluşturma yeteneği gibi üç temel analiz rol oynadı.

Toyota, marka değeriyle öne çıkarken, küresel olarak farklı ülkelerdeki müşteri ihtiyaçlarına, pazar koşullarına ve yerel altyapıya uygun bir şekilde çeşitli güç üniteleriyle karbon nötr bir yaklaşım sunmaya devam ediyor. Bu yaklaşım, hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçları içeriyor.

250 binden fazla tam elektrikli araç satışı

Ayrıca, Toyota'nın 2026'ya kadar binek otomobillerden hafif ticari araçlara kadar 15 farklı sıfır emisyonlu araç sunmayı planladığı belirtiliyor. Bu araçlardan 6 tanesi özel olarak geliştirilen elektrikli araç platformu üzerine inşa edilecek. Bu süre zarfında, Toyota'nın Avrupa'da yüzde 20'sinin tam elektrikli araçlardan oluşan yıllık satış oranı ve yılda 250 binden fazla tam elektrikli araç satışı hedefleniyor.

Toyota'nın 2026 sonrası için geliştirdiği yeni nesil teknolojilerin, araçların geliştirilmesi, üretilmesi ve kullanılma şeklini değiştirmesi bekleniyor. Şirketin "Herkes için mobilite" hedefi, sıfır emisyonlu mobilitenin geniş kesimlere ulaşabilir olmasını amaçlıyor.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800