Toyota binlerce elektrikli aracını geri çağırıyor

Çinli ortak girişim FAW Toyota, bZ3 EV modelini küresel pazarda sunulmasının ardından sekiz ay içinde ikinci büyük geri çağırma işlemine başlıyor. Toyota bZ3 modelini etkileyen hatalı programlanmış bir batarya yönetim sistemi nedeniyle geri çağırma kararı alındı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Bu yıl üretilen 25.000'den fazla elektrikli sedan araç, bazılarında kalan pil kapasitesiyle ilgili yanıltıcı tahminler sunmakta; hatta bazıları hiçbir uyarı vermeden tamamen güç kaybetmektedir. Elektrifikasyon alanında faaliyet gösteren ortak girişim, şu anda Toyota'nın "Sıfırın Ötesinde" (bZ) serisi altında iki elektrikli araç olan bZ4X SUV ve bZ3 sedanı bir araya getiriyor.

bZ3, Ekim 2022'de piyasaya sürüldü ve Çin'de üretimine Mart 2023'ün başlarında başlandı. Nisan ayında FAW-Toyota, araçları piyasaya sürmeye başlamış olsa da, Temmuz ayında yapılan ilk geri çağırma ile dikkat çekti. Bu geri çağırma, elektrikli araçlara takılan arızalı kapı kollarıyla ilgiliydi ve etkilenen araç sayısı 12.000'den fazlaydı.

Toyota binlerce elektrikli aracını geri çağırıyor resim: 0

Çin'deki Toyota sedan sayısı o zamandan bu yana iki katına çıktığından, bu ikinci geri çağırmanın daha geniş bir elektrikli araç grubunu potansiyel olarak etkilediği düşünülmektedir. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi'nin (SAMR) web sitesinde yer alan bir duyuruya göre, FAW-Toyota şu anda 25.815 bZ3 EV'yi derhal geri çağırıyor.

Geri çağırma işlemi, aracın batarya yönetim sisteminin yanlış programlanmasını ve bu nedenle bazı elektrikli araçlarda kalan güç tahminlerinin gerçek aralıktan önemli ölçüde sapmasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu sapma özellikle ardışık olarak tam olarak şarj edilmemiş ve yüksek hızlarda kullanılan Toyota EV'lerini etkiler. Ayrıca, aracın ekranlarında yanıltıcı kalan pil tahminlerine ek olarak, elektrikli modelin aşırı sıcaklık düşüşü veya artışı gibi durumlarda herhangi bir düşük şarj uyarısı olmaksızın tamamen güç kaybedebileceği Toyota dosyalarında belirtiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800