Tesla'nın yeni rakibi: Xiaomi ilk elektrikli aracını tanıttı

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ilk elektrikli aracını tanıttı. Şirket yetkilileri, önümüzdeki 15 ila 20 yıl içinde dünyanın en büyük otomobil üreticisi olma hedefini açıkladı.

Xiaomi Corp. kurucu ortağı ve CEO'su Lei Jun, Çin pazarında yer alan onlarca otomobil markası arasında şirketin ilk elektrikli aracı olan SU7'yi tanıttı.

Lei, Xiaomi'nin hedefinin Tesla ve Porsche ile rekabet edebilecek kalitede otomobiller üretmek olduğunu belirtti. Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde binlerce kişinin katıldığı lansman etkinliğinde yaptığı açıklamada Lei, şirketin otomotiv sektöründe Porsche AG ve Tesla Inc. ile aynı çizgide kalma amacında olduğunu vurguladı.

SU7 modeli, Çin pazarının liderleri olan Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. ve BYD Co.'nun bataryalarıyla çalıştırılacak şekilde tek veya çift motor konfigürasyonuna sahip olacak. Pekin'in üretim izinlerini sınırlaması, Xiaomi'nin elektrikli araç üretimi için devlete ait Beijing Automotive Group Co. ile ortaklık yapması gerektiğini gösteriyor.

Tesla'nın yeni rakibi: Xiaomi ilk elektrikli aracını tanıttı resim: 0

Xiaomi'nin elektrikli araç hamlesi, şirketin 10 yıl önce akıllı telefon pazarında yaptığı etkiyi otomotiv sektöründe de yaratması bekleniyor. Şirket, elektrikli otomotiv yatırımını ilk kez 2021'de duyurmuştu.

Son zamanlarda, Çin'deki dünyanın en büyük otomobil pazarındaki rekabet ortamı önemli ölçüde değişti. Ayrıca, devletin 2022'de tüketicilere elektrikli araç alımları için 60 bin yuan (8.440 dolar) kadar geri ödeme sağlayan sübvansiyonları sona erdi.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800