Tesla Model Y vs Hyundai Ioniq 5

Tesla Model y ile Hyundai Ioniq 5 karşılaştırmasında bakın hangi aracın özellikleri daha iyi? İşte yanıtı…

Güncelleme:

Otomobil üreticileri son zamanlarda özellikle crossover modeller üzerine kurulu bir düzen içerisindeler. Özellikle SUV model araçlara olan ilgi de elbette üreticileri bu tarafa doğru çeken en önemli sebepler arasında. Biz de sizlere birkaç yıldır piyasada yer alan Tesla Model Y ile Hyundai Ioniq 5 araçlarını karşılaştırdık.

Tesla Model Y vs Hyundai Ioniq 5 farkı

Tasarım açısından baktığımız zaman iki arabada rakiplerine göre benzersiz. Ancak kendi diğer segment araçları ile bariz benzerlikleri göze çarpıyor. Tesla Model Y diğer Tesla araçlarına benzediği gibi Hyundai Ioniq 5 diğer Hyundai araçlarına benziyor. Özellikle Hyundai Ioniq 5 bu anlamda benzersiz bir piksel estetiğine sahip. Bu açıdan 2 aracı da birbirine göre kıyaslamak doğru olmayacaktır.

Tesla Model Y vs Hyundai Ioniq 5 resim: 0

İç mekan ve teknoloji açısından otomobillerin dış kısmındaki tasarım detayları içerisinde de kendisini göstermiş durumda. Tesla için arabanın ön tarafındaki ekrandan klima dahil pek çok şeyi ayarlayabiliyorsunuz. Eğer ki ekran kullanmaktan hoşlanmıyor ve birkaç düğme ile işinizi halletmek istiyorsanız o zaman Tesla ne yazık ki bu konuda size aradığınızı sunamaz. Sizin için en doğru yaklaşım o zamna Ioniq 5 içerisinde diyebiliriz.

Verim açısından ise hem Tesla hem de Hyundai elektrikli araçların anlık gücünden yararlanıyor. Bu nedenle aynı performansı her zaman gösterme şansları yok. Tesla saatte 135 mil hıza sahip ve 4.8 saniyede 0’dan 60 ml hıza çıkabiliyor. Hyundai ise 4.5 saniyede 0’dan 60 ml hıza çıkabiliyor. Ancak içerisindeki motordan dolayı bu çoğu zaman 7 saniye içerisinde kalmaktadır. Bu nedenle verim açısından en iyisi Tesla diyebiliriz.

Tüm bunların dışında menzil olsun, şarj süresi olsun kazanan Tesla iken fiyat konusunda ise kazanan Hyundai oluyor.

Etiketler Teknoloji Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800