Tesla dikkat çeken gelişmeyi paylaştı: “Üretim maliyetleri yarı yarıya düşecek”

Otomobil dünyasındaki gelişmeleri ile dikkatleri üzerine çeken Tesla, otomobillerin alt gövdesini tek parça halinde üretecek. Bu anlamda ciddi bir teknolojik gelişme kaydeden firma “gigadöküm” sürecini geliştirmeyi hedefliyor.

Güncelleme:

Elon Musk ile ismini duyuran ve pek çok geliştirmeyi bir arada yapan elektrikli otomobil devi Tesla, yeni geliştirmesini duyurdu. Araç üretim maliyetlerini de azaltacak olan bu gelişme ile birlikte artık şasiler tek parça halinde üretilebilecek. Bu gelişme ise maliyetleri yarı yarıya düşürecek.

Tesla dikkat çeken gelişmeyi paylaştı: “Üretim maliyetleri yarı yarıya düşecek” resim: 0

Otomobil üreticilerinin en büyük hedefi üretim maliyetlerini düşürmek. Bu doğrultuda işlemler yapan firmaların başında Tesla geliyor. Tesla, bu anlamda üretim maliyetlerini oldukça hızlı bir şekilde düşürmeyi hedefliyor. Şasinin tek parça halinde üretilebilmesi ise maliyetleri yarı yarıya azaltacak bir gelişme olarak görülüyor.

Elon Musk mart ayında açıklamıştı

Elon Musk tarafından mart ayında açıklanan üretim stratejisinin bir parçası olarak duyurulan bu gelişme ile birlikte önümüzdeki 10 yıl boyunca ciddi gelişmelerin bir arada olacağı konuşuluyor. Açıklanan bu yeni gelişme ile birlikte rakiplerin 4 yıl civarında süren geliştirme süreçleri 1,5 – 2 yıl gibi sürelere düşecektir. Bu durumda araç üretmek ve geliştirmek oldukça kısa sürecek ve maliyetlerde düşecek.

Etiketler Elon Musk Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800