Tasarım ödüllü Çin otomobil devi Türkiyeye geliyor! İşte seneye gelecek BYD Seal: Fiyatı ne kadar?

2022 yılından beri yalnızca elektrikli araçlar üreten ve Kasım ayı itibarıyla Türkiye pazarına girmeyi planlayan BYD'nin elektrikli coupe modeli olan Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye adım atacak.

Güncelleme:

BYD'nin her modeli benzersiz iç ve dış tasarımlara sahip. Seal, bu aile içinde en dinamik olanı ve düşük ön profil ve coupe şekli ile 0.21 gibi olağanüstü düşük bir hava sürtünme katsayısına sahip. Bu özellikler, yüksek performansı ile birleşerek mükemmel bir denge sunuyor. Ayrıca, BYD Seal'ın bu tasarımı ile iF Tasarım Ödülü kazandığını belirtmekte fayda var.

Dış tasarım açısından, %100 elektrikli BYD Seal, 4800 mm uzunluğa, 1875 mm genişliğe, 1460 mm yüksekliğe ve 2920 mm uzunluğundaki aks mesafesine sahip. Ön kısımda, ince farlar, dikey hava girişleri ve birleştiğinde X şeklinde bir ışık imzası ile dikkat çekiyor. Yan tarafta, 235/45 Continental lastikler ve 19 inçlik jant seti ile birlikte gizli kapı kolları öne çıkmakta.

BYD Seal'ın yan aynalarında NFC ibaresi bulunuyor, bu da aracı anahtar kullanmadan bir kart aracılığıyla kilitleme ve çalıştırma yeteneği sağlıyor. Arka tarafta ise boydan boya uzanan LED stoplar, sportif görünümlü dikey (sahte) hava kanalları ve 0-100 km/s hızlanmasını gösteren 3.8s ibaresi dikkat çekiyor.

Tasarım ödüllü Çin otomobil devi Türkiyeye geliyor! İşte seneye gelecek BYD Seal: Fiyatı ne kadar? resim: 0

İç tasarıma geldiğimizde, sportif bir görünüm BYD Seal'ın iç mekanında da sürdürülüyor. Kaliteli deri ve nubuk kumaş karışımı malzemeler kullanılan otomobilde; üç kollu direksiyon tasarımı, uçağın kanatlarını anımsatıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, sürüş sırasında gerekli bilgi ve uyarıları göstermekte. Orta kısımda ise büyük bir 15.6 inçlik dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor ve Android Auto ile Apple CarPlay desteği sunuyor.

Motor ve batarya seçenekleri açısından, BYD Seal arkadan itiş ve dört çeker olmak üzere iki seçeneğe sahiptir. Tek motorlu versiyon 230 kW güç ve 360 Nm tork sunar, çift motorlu versiyon ise bu değerleri 390 kW ve 670 Nm'ye yükseltiyor. Arkadan itişli versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlarken, çift motorlu versiyon bu süreyi 3.8 saniyeye kadar indirmekte. Büyük 82.5 kWsa'lik batarya, WLTP'ye göre (arkadan itişli versiyon için) 570 km'ye kadar sürüş menzili sunuyor ve şehir içi kullanımda 690 km'ye kadar menzil sağlıyor. Ayrıca, ortalama enerji tüketimi AWD versiyon için 18.2 kWsa/100 km olarak belirtilmiş.

BYD Seal'ın Avrupa'daki başlangıç fiyatı 44.900 euro'dur, dört tekerlekten çekişli versiyon ise yaklaşık 50.000 euro civarındadır.

BYD Seal 2024 ilk çeyreğinde ülkemize gelmesi bekleniyor. Siz bu otomobili tercih eder miydiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler Araba
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Malik Ünal
Acaba bayi listesi belli oldu mu teşhirde ürün var mı fiyatlar tabii ki araçlar gelmeden o gün şartlara göre belli olur ona bir şey diyemem ama en azından araca yakından görüp hatta bir test sürüşü yapmak isteriz tabii ki bunların içinde bir bayi listesi gerekiyor
Yıldırım Akis
Turkiyede 300 bin 💰 civarında olur istesemde alamam çok guzel çok basarili Turkuye yollarinda gormej isterim