Otomotiv sektöründe cazip fırsatlar devam ediyor! Yeni yıl öncesi araç alımı için en uygun zaman!

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte otomotiv sektöründe dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Güncelleme:

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte otomotiv sektöründe dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarına göre, otomotiv sektöründe hem birinci el araçlarda hem de ikinci el araçlarda yüzde 20 civarında bir indirim söz konusu. Bu durum araç alacak olan vatandaşları olumlu bir şekilde etkiliyor.

Otomotiv sektöründe cazip fırsatlar devam ediyor! Yeni yıl öncesi araç alımı için en uygun zaman! resim: 0

Bakan Bolat, araç stoklarının artmasıyla birlikte piyasanın normale döndüğünü ve istikrar kazandığını belirtti. Stoklanmış 600 bin otomobilin piyasaya sürüldüğü 6 ay öncesine göre ise vatandaşların araçları 6 saat içinde teslim alabilecek duruma geldiği ifade edildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarına göre, otomotiv sektöründe hem birinci el araçlarda hem de ikinci el araçlarda yüzde 20 civarında bir indirim söz konusu. Bayilerin stoklarında kalan 2023 model araçları satmak için yeni yıl öncesinde düzenlediği kampanyalar araç almak isteyenleri cezbetmeye devam ediyor.

İstanbul motorlu araç satıcıları derneği başkanı şu anda en cazip dönemdeyiz, fiyatlar daha fazla düşmeyebilir!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel'e göre pandemi sürecinin etkisiyle yaşanan fiyat artışları Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve üretimin artmasıyla yüzde 15 ile 20 arasında bir düşüş yaşadı. Ertemel, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında daha fazla düşüş beklemediklerini belirterek, otomobil almak isteyenlere yeni yıl öncesinde avantajlı dönemde harekete geçmelerini öneriyor.

Etiketler araç Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800