Otomobil satışlarında rekorlar gelmeye başladı! İşte en çok satılan otomobiller

ODMD, Ekim ayında satışı yapılan otomobilleri açıkladı. Sayıların açıklanması ile birlikte geçtiğimiz yıla göre yapılan kıyaslama ile rekor satıların geldiği de görüldü. İşte detaylar…

Güncelleme:

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), her ay sonunda otomobil satış rakamlarını açıklıyor. Açıklanan rakamlara bakıldığında ise piyasanın yavaş yavaş canlandığı görülüyor. Ekim rakamlarına göre baktığımızda Türkiye’de geçen yıla göre otomobil satışları %55 büyüdü. Bu büyüme ise neredeyse rekor denecek seviyede…

ODMD tarafından paylaşılan verilere baktığımızda bu yılın Ekim ayında tam 101.367 tane araç satılmış. Bu geçtiğimiz yılın Ekim ayında satılan araç sayısına göre %55.4 daha fazla yapıyor. En popüler modellerin hala SUV modeller olduğu da görülüyor.

Otomobil satışları hız kesmiyor!

Otomobil satışlarına baktığımızda ise Ocak – Ekim döneminde de satışların bir hayli büyüdüğü aşikar. Toplamda 958 bin 042 adet otomobil satılmış. Bu da demek oluyor ki geçen yıla göre %63.7 oranında daha fazla bir büyüme var.

Otomobil satışlarında rekorlar gelmeye başladı! İşte en çok satılan otomobiller resim: 0

Ekim ayında gösterilen bu performans ile birlikte vatandaşların hala krediye ulaşamama problemi olduğu görülüyor. Bu durumda aslında araç satışlarının önündeki en büyük engel olarak göze çarpıyor. Bu sorunda kalkarsa o zaman araç satışlarında bir patlama yaşanması muhtemel.

Yorumlar
Kalan Karakter 800