Otomobil devinden idari maliyetleri yüzde 20 azaltma kararı

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Volkswagen markasının yöneticisi Thomas Schaefer ile insan kaynakları direktörü arasındaki kurum içi VW podcastine dayandırdığı haberinde, Volkswagen Grubu'nun personel maliyetlerini 2026'ya kadar %80 oranında azaltmayı hedeflediğini söyledi.

Haberde, Volkswagen'in marka ve Volkswagen Grubu personeli dahil yaklaşık 40 bin idari personel istihdam ettiği belirtilirken, milyarlarca avro tasarruf üzerine çalışma konseyi ile müzakerelerin devam ettiği ifade edildi.

Bu görüşmelerin Ekim 2023'te başladığı vurgulanırken, ayrıca Volkswagen Grubu içinde ana Volkswagen markası için performans programıyla ilgili müzakerelerin önümüzdeki yıla kadar sürebileceği belirtiliyor.

Haziran 2023'te Volkswagen, karlılığı artırmak amacıyla bir program açıklamıştı.

676 bin kişiye istihdam sağlıyor

Volkswagen Grubu, 19 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 115 üretim tesisi ile yaklaşık 676 bin kişiye istihdam sağlıyor. 

Otomotiv sektörü temsilcileri ayrıca, Alman otomotiv şirketlerinin son dönemde teknolojik dönüşümün içinde olduğunu ve sera gazı emisyon sınırlamaları, Çin ve ABD'den gelen rekabet gibi faktörlerden olumsuz etkilendiğini ifade etmektedir.

Alman otomotiv şirketlerinin dizel araçlarda emisyon manipülasyonları yapmaları, dizel araç satışlarına büyük darbe vurmuş ve Alman şirketlere olan güveni sarsmıştı.

Son olarak, otomobil endüstrisindeki çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi, Almanya kamuoyu içinde hala tartışma konusu olmaktadır.

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800