Otomobil alacaklar dikkat! Elektrikli otomobillerde ÖTV matrahı değişti!

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’ye giren karara göre elektrikli araçlardaki vergi matrahı değişti.

Güncelleme:

Elektrikli araçlara ait olan Özel Tüketim Vergisi yani ÖTV matrahı değişti. Resmi Gazete’de yer alan haber ile de herkese duyurulan bu konu aynı zamanda elektrikli otomobil alacak olan vatandaşları da ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’ye giren karara göre elektrikli araçlardaki vergi matrahı değişti. Buna göre yapılan değişikliklerde 160 kW sınırı koyuldu. 160 kW geçmeyen araçlar için eski matrah 1 milyon 250 bin TL idi. Buna göre yeni matrah ise artık 1 milyon 450 bin TL oldu.

Vergi matrahının değişmesi ne anlama geliyor?

Resmi Gazete’de yer alan karara göre vergi matrahının değişmesi aslında 160 kW üstü otomobil alacak vatandaşları ilgilendiriyor. Buna göre 160 kW motor gücü üzerinde araç satın alımı yapacak olan vatandaşlar %10 - %40 arasında vergi ödeyecek. 160 kW’den büyük olan araçlarda ise bu oran %50 - %60 rakamlarını bulabilecek.

Son zamanlarda artan ilgiye nazaran gelen bu karar ile birlikte elektrikli otomobil satışlarının daha da canlanabileceği belirtiliyor. Vergi matrahının değişmesi ile birlikte vatandaşların elektrikli otomobil almaya daha sıcak bakabileceği ifade ediliyor.

Etiketler ötv vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800