Nissan’dan tarih değiştirecek hamle! Artık sürücüler…

Nissan tarihi baştan yazmaya kararlı! Öyle ki artık yarışlarda sürücülere gönderdikleri özel bir dalga ile onların beyinlerini güçlendirme niyetinde. İşte detaylar…

Güncelleme:

Dünyanın en büyük 6. Markası olarak dikkat çeken Nissan, geliştirmelerine son sürat devam ediyor. Formula E’de de takımı olan Nissan, bu sürüşleri daha başarılı kılmak için oldukça iddialı yeni geliştirmeler yapıyor. Özellikle pilotların beyinlerine gönderdiği dalgalar ile onları güçlendirmeyi denemesi yeni bir tarih mi yazılıyor sorularını da beraberinde getirdi.

Brain to performance

Nissan uzun bir zamandır brain to performance isimli bir geliştirmeye odaklanmış durumda. Çünkü bu geliştirme işe yararsa o zaman yarışlarda farklı bir döneme girilebilir. Sonal isimli bir cihaz ile pilotların beynini güçlendirmeyi amaçlıyor. Sonal isimli cihazın üreticisi ise Wave Neuro isimli bir firma.

Gel gelelim sonuca. Nissan tarafından yapılan deneylerde pilotların %50 oranında daha hızlı gittikleri de tespit edilmiş. Aynı zamanda pistleri de %50 oranda daha hızlı kavramışlar. Üstelik bu kavrama özelliği ile birlikte pilotların dereceleri de haliyle gelişecek.

Şimdi ise elbette akıllara farklı noktalarda geliyor. Bu dalga göndermek sadece yarış anlamında mı kullanılır? Başka bir alanda kullanımı söz konusu olabilir mi? Ya da farklı bir alanda aktif olarak şuan kullanılıyor mu? İşte bu soruların da yakın zamanda cevabını bulacağını beklemekteyiz.

Etiketler Nissan Otomobil pilot
Yorumlar
Kalan Karakter 800