Nissan, üretilecek üç yeni elektrikli aracı duyurdu

Nissan, 3 milyar sterline kadar bir yatırımla, batarya üretimi ve altyapısı alanında üç model için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sunderland fabrikasında üretilen Nissan'ın amiral gemisi Qashqai, JUKE ve LEAF modellerinin tamamen elektrikli versiyonları, şirketin sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonu doğrultusunda üretilecek.

Gelecekteki üretim planı, Sunderland'deki EV36Zero merkezinde üç elektrikli araçtan (EV), üç gigafabrikadan ve 3 milyar sterline kadar yatırımdan oluşacak. Bu devasa dönüşüm projesi, sadece Qashqai ve JUKE'nin tamamen elektrikli versiyonlarını üretmekle kalmayacak; aynı zamanda yeni nesil Nissan LEAF'in de İngiltere'de üretilmesini içerecek.

Karbon nötr hedefi

Nissan'ın hem araç hem de batarya üretimi, rüzgar ve güneş çiftliklerini içerecek şekilde planlandı. Bu süreç, Nissan ve komşu tedarikçilere yüzde 100 yenilenebilir elektrik sağlama kapasitesine sahip olan EV36Zero Microgrid tarafından desteklenecek. Şirketin CEO'su Makoto Uchida, bu büyük projenin, Nissan'ın karbon nötr hedeflerini gerçekleştirme çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Bugün yapılan duyuru, Nissan'ın Avrupa'daki tüm yeni otomobillerinin tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa'daki binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar yüzde 100 elektrikli olacağını doğrulamasının ardından geldi. Bu devasa yatırım, operasyonların genişletilmesi, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve AR-GE için Birleşik Krallık operasyonlarına 1,12 milyar sterline kadar yatırım içeriyor.

Nissan'ın Ambition 2030 vizyonu, daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünyaya doğru ilerleyen, sürdürülebilir bir şirket olma taahhüdünü yansıtmaktadır. Bu vizyon, Nissan'ın 2050 mali yılına kadar ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötr olma hedefini desteklemektedir. Model isimleri, teknik özellikler ve lansman tarihleri gibi üç modelle ilgili daha fazla bilgi, ilerleyen zamanlarda açıklanacaktır.

Etiketler Nissan
Yorumlar
Kalan Karakter 800