Nissan Micra konseptiyle yeni bir çağ: Özellikleri neler?

Nissan yeni elektrikli Micra konsepti ile karşımıza çıkacak. İşte yeni modelden ilk görüntüler...

Güncelleme:

Elektrikli otomobil sektöründe rakiplerine göre geride kalan Japon otomobil üreticileri, artık adımlar atmaya başlamış durumda. Bu atılımlardan biri de Fransız otomobil devi Renault ile iş birliği yapan Nissan tarafından gerçekleştiriliyor. Firmanın ikonik modeli Micra ile akıllarda yer edinmiş olan Nissan, şimdi elektrikli Micra konsepti ile karşımıza çıkıyor ve bu yeni konsept Micra'nın daha etkileyici bir görünüme sahip olabileceği anlaşılıyor.

Nissan, yeni elektrikli Micra modelini 2030 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Özellikle İngiltere'nin dizel otomobilleri yasaklama stratejisi göz önüne alındığında, Japon otomobil üreticisi bu yasak için yeni bir strateji geliştirmiş durumda. Bu bağlamda, Nissan yeni elektrikli Micra konsepti olan "Consept 20-23 Hatchback"i tanıttı ve bu konseptin 2030 yılına kadar gerçeğe dönüşeceği belirtildi.

Nissan Micra konseptiyle yeni bir çağ: Özellikleri neler?  resim: 0

19 elektrikli otomobil modeli üretilecek

Konsept otomobillerin genellikle cesur tasarım çizgilerine sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, elektrikli Micra'nın da alışık olduğumuz daha yumuşak çizgilere sahip olabileceği düşünülebilir. Konsept aracın tanıtımında konuşan Nissan CEO'su Makoto Uchida, firmanın elektrikli otomobil stratejisine de değindi. Buna göre, Nissan 2030 yılına kadar toplamda 19 elektrikli otomobil modelini piyasaya sürecek. Ancak CEO, bu modellerin ne zaman pazara sunulacağı konusunda henüz detay vermedi.

Bilindiği gibi AB ülkeleri, 2030 yılına kadar elektrikli otomobillere geçişi hedefliyor. İngiltere ise bu geçişi 2035 yılına çekerek dizel otomobillerin trafiğe çıkmasını yasaklayacak. Önceden bu tarih 2030 olarak belirlenmişti, ancak İngiltere, otomobil üreticilerine daha fazla uyum sağlama fırsatı vermek istedi.

Nissan Micra konseptiyle yeni bir çağ: Özellikleri neler?  resim: 1

Nissan Micra elektrikli modelinin üretimi İngiltere'deki bir fabrikada gerçekleşecek. Bu kararın temel nedenlerinden biri, Micra'nın İngiltere'de en çok satan hatchback modeli olması. Bu sevimli ve kompakt modelin, yeni agresif tasarımı benimseyip benimsemeyeceği ise merak konusu. Micra'nın özellikle Çinli elektrikli otomobillerle rekabet etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800