Mercedes'in yeni elektrikli harikası: CLA Concept

Mercedes'in yeni elektrikli aracı CLA Concept tanıtıldı. İşte Mercedes CLA Concept özellikleri...

Güncelleme:

Otomobil devleri, elektrikli motorlara geçişte araç tasarımlarını da gözden geçirmeyi ihmal etmiyorlar. Son olarak Mercedes-Benz, yeni elektrikli aracı olan CLA Concept'i tanıttı. Bu fütüristik görünümlü elektrikli otomobil, "ultra verimli" güç aktarma organlarıyla 750 km'ye kadar menzil sunuyor.

Mercedes-Benz CLA Concept özellikleri

Mercedes-Benz CLA Concept, tek bir şarjla 750 km'nin üzerinde menzil vaat ediyor. Ayrıca, 100 km'de sadece 12,0 kWh'lik ortalama enerji tüketimi ile çok verimli bir performansa odaklanıyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde ise 15 dakika içinde 400 km'ye kadar menzil kazanabiliyor.

Mercedes'in yeni elektrikli harikası: CLA Concept resim: 0

Bu yeni konsept, CLA modellerine dayanıyor ve 4.74 metre uzunluğunda, 1.95 metre genişliğinde bir kasaya sahip. 21 inç alaşım jantlar da dikkat çekiyor. Ancak konseptin öne çıkan özelliği, kapalı ızgarasında bulunan 274 adet ışıklı yıldızla süslenmiş olması.

Mercedes-Benz CLA Concept tasarımı

Araç içinde tüm gösterge paneli elektronik bir ekran olarak tasarlanmış. Bu ekran MBUX Superscreen adını taşıyor ve mini-LED panelden üretilmiş. Üç ayrı ekranda 3D grafiklere yer veriyor ve Nvidia çiplerden güç alıyor. Ayrıca, tamamen yeni MB-OS işletim sistemine sahip.

Mercedes, yeni elektrikli motorunun daha hafif olduğunu da vurguluyor. Bu motor sadece 110 kg ağırlığında ve 235 hp (175 kW / 238 PS) güç üretebiliyor.

Mercedes'in yeni elektrikli harikası: CLA Concept resim: 1

Mercedes-Benz Teknoloji Yöneticisi Markus Schäfer, CLA Concept'in yeni modeller için bir şablon görevi göreceğini belirtiyor. Otomobil üreticisi, Tesla ve BYD gibi markalarla rekabet etmek istediği Çin dahil önemli pazarlarda da bu yeni teknolojiyi sunmayı hedefliyor.
 

Etiketler elektrik Mercedes
Yorumlar
Kalan Karakter 800