Makyajlı 2024 Ford Puma'nın fiyatı ve özellikleri...

Makyajlı 2024 Ford Puma tanıtıldı. İşte fiyatı ve özellikleri...

Güncelleme:

SUV trendinin doruk noktasına ulaştığı günlerde, Amerikan otomobil markası Ford, hareketsiz kalmıyor. Sevilen C segment SUV modeli Kuga'nın güncellenmesinin ardından, sıra B segment SUV modelimizde dedi. Peki, yeni Puma, kullanıcılara neler sunacak? İşte 2024 Ford Puma'nın fiyatı ve özellikleri...

Puma, aslında markanın hızlı SUV modeli olarak nitelendirilebilir. B segmentinde yer alması nedeniyle, kendini daha çok yükseltilmiş bir hatchback formunda taşıyan Puma, yeni makyajlı versiyonunda da bahsedilen sportif çizgileri korudu. Araç dışarıdan bakıldığında radikal değişikliklere uğramadı, ancak detaylarda önemli yenilikler bulunuyor.

Özellikleri neler?

Öncelikle, otomobilin ızgarasında daha büyük bir Ford logosu bulunuyor. Araç farları daha ince ve sportif çizgilere sahip hale getirilmiş. Renk seçenekleri arasına "Cactus Grey" rengini ekleyen Puma, ayrıca 17 ve 19 inç büyüklüklerde seçilebilen yeni jant modellerini de opsiyon listesine ekledi.

Makyajlı 2024 Ford Puma'nın fiyatı ve özellikleri... resim: 0

İç mekandaki değişiklikler daha çok konfor odaklı. Puma, yeni 12.8 inçlik dijital gösterge paneli ve 12 inç büyüklüğünde yeni bir multimedya ekranına sahip. Ekranlar oldukça büyük ve arka tarafta ekranları destekleyecek yeni bir ön göğüs tasarımı yapılmış. Bu nokta muhtemelen eleştirilere maruz kalacak, zira biraz kaba bir görüntü ortaya çıkabilir. SYNC4 ile geliştirilen multimedya sistemi, 5G, Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı seçeneklerine sahip.

Aracın motor seçenekleri konusunda ise heyecan verici haberler var. Ford, sıfır emisyonlu elektrikli Puma'nın geleceğine dair ilk sinyalleri verdi. Şu an için otomobil hakkında çok fazla bilgi bulunmamakla birlikte, ilerleyen günlerde kesin bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

İçten yanmalı ünitelere geldiğimizde, önceki nesilden tanıdığımız 1.0 litrelik EcoBoost hibrit motorlarla karşılaşıyoruz. Bu motorlar, 155 ve 125 bg güç üretebiliyor. Yeni Puma ST Powershift versiyonu ise 170 Hp güç ve 248 Nm tork üretebiliyor.

Fiyatı ne kadar? 

Yeni Puma'nın Avrupa ve Türkiye pazarlarında ne zaman satışa çıkacağı bilgisi henüz verilmedi. Ancak fiyat listeleri de henüz açıklanmadı. İlerleyen günlerde kesin bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Etiketler Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800