Lamborghini'den elektrikli otomobilde ilk adım! Ne zaman tanıtılacak?

İtalyan kökenli ve şu anda Volkswagen çatısı altında Audi aracılığıyla üretimini sürdüren Lamborghini, elektrikli otomobil için ilk resmi adımını atmaya hazırlanıyor. İşte elektrikli Lamborghini ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

Şirket, X platformu üzerinden yaptığı duyuruda, ilk elektrikli Lamborghini modeli hakkında ipuçları verdi.

Elektrikli Lamborghini ne zaman tanıtılacak?

Lamborghini, 18 Ağustos'ta düzenlenecek olan Monterey Otomobil Haftası'nda bir elektrikli süper otomobil konseptini tanıtacak. Etkinlik öncesinde, İtalyan otomobil üreticisi, paylaşımlarında fazla detay vermemiş olsa da, klasik Lamborghini tasarımını yansıtan bir tanıtım fotoğrafı paylaştı. Bu tanıtım etkinliği, aslında konsept hakkında bazı ipuçları sunacak.

Marka, aslında 2 yıl önce elektrikli Lamborghini konseptini duyurmuştu. Bu iki yıllık süre zarfında Lamborghini, Huracan modeline hibrit versiyon eklemiş ve Revuelto'nun hibrit versiyonları gibi adımlar atmıştı. Ancak tamamen elektrikli bir Lamborghini konseptini henüz göremedik. Marka, bu beklentiyi karşılamak için 18 Ağustos tarihini seçti.

Lamborghini'den elektrikli otomobilde ilk adım!  Ne zaman tanıtılacak?  resim: 0

Elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda, süper otomobil üreticileri için işler daha da karmaşık hale geliyor. Bilindiği gibi elektrikli araçlarda geleneksel şanzıman gibi mekanik parçalar yok. Bu, hızlı otomobiller üretme konusundaki zorlukları da beraberinde getiriyor, çünkü elektrik motorlu araçlar zaten oldukça yüksek performansa sahiptir. Bu nedenle, süper spor ve egzotik sınıfında yer alan markaların tasarım süreçleri daha da zorlayıcı bir hal alıyor.

 Lamborghini'nin karakteristik motor sesi

Bunun yanı sıra, bu sınıfta yer alan Lamborghini ve Ferrari gibi markaların önemli bir özellikleri de sesleriyle öne çıkmalarıdır. Ferrari'nin egzozundan çıkan ses, adeta Formula 1 araçlarını anımsatırken, Lamborghini'nin karakteristik motor sesi de hemen tanınır bir özelliğe sahiptir. Ancak elektrifikasyon yolculuğu, bu tanıdık sesleri değiştirebilir ve bu da otomobillerin karakterini etkileyebilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800