Japon otomotiv devinden sevkiyatları durdurma kararı!

Toyota'ya ait otomobil üreticisi Daihatsu, güvenlik testi skandalıyla ilgili gelişmeler nedeniyle alınan önlemleri arttırıyor. Şirket, Japonya içindeki yanı sıra denizaşırı tüm araç sevkiyatlarını durdurma kararı aldı.

Japon Asahi gazetesinin haberine göre, Toyota Motor'un iştiraki Daihatsu, güvenlik testlerine yönelik hile skandalıyla ilgili olarak uluslararası ve Japonya içindeki tüm araç sevkiyatlarını durdurma kararı aldı. Asahi'nin kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Daihatsu'nun bağımsız bir panel tarafından incelenen skandal bulgularını bugün Japonya Ulaştırma Bakanlığı'na ilettiği bildirildi.

2016'da Toyota'nın yüzde yüz sahipliği haline gelen Daihatsu'nun sözcüleri, basında çıkan haberlere ilişkin şu anda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak, şirketin Toyota ile ortak bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

Japon otomotiv devinden sevkiyatları durdurma kararı!  resim: 0

Güvenlik testlerinde hile

Asahi, Toyota'nın güncel modellerinin yanı sıra geçmişte üretilen bazı araçların güvenlik testlerinde hile yapıldığını belirtti. Daihatsu, Nisan ayında, çoğunlukla Toyota markası altında satılan 88.000 küçük otomobil için yan çarpışma güvenlik testlerinde hile yapıldığını açıklamıştı.

Daihatsu, o dönemde, bir ihbarcının raporu üzerine yanlış test uygulamalarını keşfettiklerini belirterek, sorunu düzenleyici kurumlara bildirdiklerini ve etkilenen modellerin sevkiyatını durdurduklarını ifade etmişti.
 
 
 
 

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800