Japon otomotiv devi, 10 modelin sevkiyatını durdurdu

Toyota, testlerde ortaya çıkan usulsüzlükler nedeniyle 10 modelinin sevkiyatını askıya aldığını duyurdu.

Dünyanın en çok otomobil satan şirketlerinden biri olan Toyota, bağlı olduğu Toyota Industries'in motor sertifikasyon testlerinde usulsüzlük yapıldığını açıkladı. Şirket, bu nedenle 10 modelin sevkiyatını durdurma kararı aldığını bildirdi.

Toyota'dan gelen açıklamaya göre, üç dizel motor modelinin sertifikasyonu için uygun beygir gücü çıkış testinin yapılmadığı belirtildi. Bu durumun, Land Cruiser 300 arazi araçları, HiAce vanları ve Hilux kamyonetleri gibi markanın önde gelen modellerinde kullanılan motorları etkilediği belirtildi. Toyota Industries ise ayrı bir açıklamada, çalışanlarının daha iyi veri elde edebilmek amacıyla yakıt enjeksiyon miktarlarını değiştirdiğini ifade etti.

Toyota Motor, etkilenen motorların ve araçların motor performansı standartlarını karşıladığını belirtirken, forklift ve diğer inşaat ekipmanlarına yönelik motorların sertifikasyon süreciyle ilgili başka usulsüzlüklerin de bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, Japonya'da popüler küçük araçlar üreten Toyota'nın yan kuruluşu Daihatsu'nun da uzun yıllardır araç güvenliği testlerini gerektiği gibi yürütmediği ortaya çıkmıştı.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800