İşte ödül alan en sağlam 3 elektrikli otomobil!

Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, üç yeni elektrikli aracı en üst düzey ödül olan IIHS Top Safety Pick+ ödülü ile ödüllendirdi. İşte en sağlam elektrikli otomobiller...

IIHS, ABD'deki ana otomotiv güvenlik derecelendirme kuruluşlarından biridir ve Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile birlikte faaliyet gösterir. NHTSA devlet destekli bir kurumken, IIHS sigorta şirketleri tarafından finanse edilen özel bir kuruluştur. Avrupa'da ise kendi derecelendirme kuruluşu olan Euro NCAP bulunur. 

IIHS ve NHTSA, otomotiv güvenliği değerlendirmelerinde benzer hedeflere sahiptir, ancak farklı test prosedürleri kullanır ve zaman zaman farklı sonuçlara ulaşırlar. IIHS, çalışmalarını NHTSA'nın çalışmalarını tamamlayıcı bir şekilde yürütmekte ve devlet kurumunun beş yıldızlı derecelendirme sistemini ek çarpışma testi bilgileriyle desteklemektedir. IIHS, tüketicilere, devlet testlerinde 4+ yıldız alınan ve kendilerinden "iyi" veya "En İyi Güvenlik Seçimi" önerisi yapılan araçları aramalarını tavsiye etmektedir.

Top Safety Pick ödülü, bir aracın IIHS'nin altı çarpışma testinin tümünde en yüksek puanı almasını gerektirir. Son yıllarda, daha büyük araçlara geçişin yaya ölümlerinde keskin bir artışa yol açması nedeniyle yaya güvenliği özellikle önemli hale gelmiştir.

Hangi araçlar ödül aldı?

Ödülü kazanan üç elektrikli araç, 2023 modelleri olan Hyundai Ioniq 6, Lexus RZ ve Genesis Electrified GV70'dir. Bu araçlar, IIHS'nin yüksek standartlarını karşılayarak Top Safety Pick+ derecelerini almaya hak kazandılar.

Özellikle, Elektrikli GV70, gündüz ve gece araçtan yayaya ön çarpışma önleme değerlendirmelerinde "gelişmiş" dereceler elde etti. Ioniq 6 ve Lexus RZ ise bu iki testte "üstün" dereceler elde etti. Ayrıca, GV70 farları "iyi" derecesi alırken, Ioniq 6 ve RZ'nin farları "kabul edilebilir" olarak değerlendirildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800