Hyundai uçan taksi filosu kuruyor! İşte detaylar...

Hyundai, bu hafta Las Vegas'taki CES 2024 etkinliğinde, kentsel hava hareketliliği vizyonunu ortaya koydu. Şirket, elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) hava taksi konseptini, Supernal bölümü aracılığıyla tanıttı.

Güncelleme:

S-A2 hava taksi konsepti, tek bir şarjla 40 ila 60 kilometre arasında menzil sağlayabiliyor ve saatte 180 km hızla dört yolcu taşıyabiliyor. Sekiz rotorlu helikopter benzeri tasarımıyla dikkat çeken araç, dikey kalkış ve iniş kabiliyeti ile öne çıkıyor.

Hyundai'nin alt birimi Supernal tarafından geliştirilen bu eVTOL, vertiport ve hava trafik yönetimini içeren geniş bir mobilite sisteminin parçası olacak. Yeni nesil VertiPort sistemi, uçan taksilerin kolayca iniş ve kalkış yapmasına olanak tanıyacak.

Hyundai uçan taksi filosu kuruyor! İşte detaylar... resim: 0

Şirket, hava taksi hizmetlerini 2028 yılına kadar büyük şehirlerde, özellikle Los Angeles'ta başlatmayı planlıyor. İlk aşamada, kısa mesafe yolculuklarda trafiğe hızlı bir alternatif sunmayı hedefliyor. Supernal, uçan taksileri hava sahasına entegre etmek için düzenleyici kurumlarla işbirliği yapıyor.

Bu gelişmeler, Hyundai'nin kentsel hava hareketliliği alanında önemli bir rol oynamayı hedeflediğini ve 2028'e kadar gerçekleştirmeyi planladığı uçan taksi filosuyla bu alandaki liderliğini sağlamlaştırmayı amaçladığını gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamasında Supernal Başkanı Neil Marshall, “Bu sadece bir uçak geliştirmekle ilgili değil. Bu bir mobilite çözümü geliştirmekle ilgili. İlk kilometreye ve son kilometreye bakıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Etiketler Hyundai taksi
Yorumlar
Kalan Karakter 800