Huawei’den beklenmedik hamle! Seri üretime geçtiler bile…

Telefon markası olarak akıllara kazınan Hauwei’den beklenmedik bir hamle geldi. Firma elektrikli otomobilde seri üretimlere başladığını duyurdu.

Güncelleme:

Huawei, uzun zamandır elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvamış durumda. Huawei ile Seres firmalarının ortak olarak üreteceği elektrikli otomobillerde seri üretime geçilmiş durumda. Aito isimli markaya ait olan M9 SUV model elektrikli otomobilleri yakında yollarda görebileceğiz.

Aito M9 SUV modelini Aralık ayında Huawei tanıtmak istiyor. Bir lansman düzenleyecek olan firma böylece telefon üreticiliğinden elektrikli otomobil üreticiliğine terfi etmiş olacak. Üstelik yılda tam olarak 700 bin araç üretme kapasitesine sahip olarak karşımıza çıkacak. Bu inanılmaz rakamların altından kalkabilmek için ise Seres firması ile ortaklık kurarak seri üretime başladı bile.

Aito M9 SUV modelleri geliyor

5,23 m ve 3,11 metre uzunluklara sahip olacak olan Aito M9 SUV modelleri banttan inmeye dahi başladı. Özellikle Mercedes Benz GLS’den biraz daha büyük bir yapıya sahip olması da otomobil tutkunları için merak konusu olmaya başladı.

Huawei’den beklenmedik hamle! Seri üretime geçtiler bile… resim: 0

2 tane güç aktarma organı ile karşımıza çıkacak olan araç390 kWve 530 hp gücünde çift motorlu bir yapıda olacak. Tamamen elektrikli versiyonlu olmasının yanında 167 km menzile sahip olacak. Bunun için de 49 kWh  bataryaya sahip olacak. Fiyatı konusunda da duyuru yapan firma fiyatlarını 68 bin dolardan başlatmayı planlıyor.

Etiketler Otomobil Huawei
Yorumlar
Kalan Karakter 800