Honda'nın yeni elektrikli modelleri tanıtıldı

Honda, CES 2024 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda, elektrifikasyon stratejisi kapsamında geliştirdiği 'Honda 0' Serisi'nin iki konsept modelini tanıttı.

Güncelleme:

Şirketin açıklamasına göre, Las Vegas'ta düzenlenen etkinlikte, Honda 0 Serisi'nin Saloon ve Space-Hub adlı konsept modelleri dünya prömiyerini gerçekleştirdi, bu da markanın büyük bir dönüşüm geçirdiğini simgeliyor.

Honda, aynı zamanda yeni nesil elektrikli araçlara olan bağlılığını ifade eden özel ışıklı 'H' logosunu tanıttı, bu logo Honda 0 Serisi araçlarıyla kullanılacak.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında gerçekleşen lansmanda, Honda 0 Serisi'nin Saloon ve Space-Hub adlı iki konsept modelinin dünya tanıtımı yapıldı. Aynı etkinlikte, yeni nesil elektrikli modeller için özel olarak geliştirilen ışıklı 'H' logosu da ilk kez gösterildi.

Honda'nın yeni elektrikli modelleri tanıtıldı resim: 0

Honda'nın "İnce, hafif ve akıllı" prensipleri doğrultusunda geliştirilen Honda 0 Serisi, üretici olarak başlangıç noktasına dönerek tamamen yeni elektrikli araçlar yaratma konusundaki kararlılığını temsil ediyor. Tasarım ve mühendislik yaklaşımı, "maksimum insan minimum makine" felsefesini yansıtıyor.

Araçlar, yeni nesil Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) sistemine sahip. Honda'nın insan merkezli güvenlik konseptine dayanan bu sistem, gelişmiş yapay zeka, algılama, tanıma ve sürücü izleme teknolojilerini kullanarak daha insani, doğal ve yüksek hassasiyetli risk tahminleri sunuyor. Yeni elektrikli araçlar ayrıca geniş menzile sahip ve minimum boyutta yüksek yoğunluklu bir batarya taşıyacak.

Honda'nın yeni elektrikli modelleri tanıtıldı resim: 1

İlk Honda 0 Serisi sedan konsepti, 2026'da ABD'de piyasaya sürülecek. Daha sonra Japonya, Avrupa ve diğer pazarlarda satışa sunulacak. Honda, elektrikli otomobil üretimine yönelik 40 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu ve 2030'a kadar 30 elektrikli araç modeli tanıtmayı hedefliyor, yılda ortalama 2 milyon araç satmayı planlıyor. Ayrıca, 2040 yılına kadar benzinle çalışan araç üretiminden tamamen çıkacağını açıklayarak bu alanda Japonya'nın ilk adımını atmış oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800