Honda yüzbinlerce Civic modelini geri çağırdı! İşte nedeni...

Honda, yüzbinlerce yeni nesil Honda Civic modelini geri çağırma kararı aldı. 2022-2024 Honda Civic yeni nesil modellerinde meydana gelen bir sorun nedeniyle bu adım atıldı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Toplamda 176,410 Honda Civic aracın geri çağrılmasına karar verildi. Bu, bu araçların direksiyon kremayerinin yanlış monte edilmiş olabileceği anlamına geliyor. Direksiyon kremayeri dişlileri, direksiyon simidinin tekerleklere iletilmesini sağlayan kritik bir bileşen olarak görev yapar. Ancak bu montaj hatasının kazalara yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor. 

Honda Motor, Temmuz 2023'te bu montaj hatasını fark etti, ancak bu hatanın yalnızca Honda'nın Amerika'ya özel ürettiği Civic modellerini etkilediğini unutmamak önemli. Honda Motor, hatayı keşfettikten sonra Honda Amerika ile iletişime geçti ve Civic modellerindeki direksiyon kremayeri montaj sorununu incelemek üzere bir talepte bulundu.

Honda yüzbinlerce Civic modelini geri çağırdı! İşte nedeni... resim: 0

Sürüş güvenliği olumsuz etkilenebilir

Honda Amerika, bu montaj hatasını inceledikten sonra hatanın sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebileceğini belirledi. Bu nedenle Honda Amerika, bu sorunun yaşandığı Civic modellerini tespit etti, özellikle 2023 ve 2024 modellerinin etkilendiği görüldü. Bu durumda Honda Amerika, montaj, kontrol ve onay süreçlerini iyileştirdi.

Şirket, bu 176,410 araçtaki sorunu gidermek için sahiplerini yetkili Honda servis noktalarına davet etti. Servisler, ilgili Civic modellerini inceleyecek ve gerektiğinde parçaları değiştirecekler.

Etiketler Honda
Yorumlar
Kalan Karakter 800