Ford’a 365 milyon dolar para cezası!

Ford, 2009-213 yılları arasında Türkiye'den ithal edilen Transit Connect araçların vergi konularındaki yanlış sınıflandırılmasına dair ortaya atılan suçlamalar nedeniyle 365 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

Ford Motor, yüz binlerce Transit Connect aracının yanlış sınıflandırılması ve değerlerinin düşük gösterilmesi suçlamalarından dolayı ABD gümrük düzenlemelerini ihlâl ettiği iddialarından vazgeçmek amacıyla 365 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı, Ford'un Nisan 2009 ile Mart 2013 arasında Türkiye'den ithal ettiği kargo taşıma amaçlı vanları yüksek vergi ödememek için yanlış sınıflandırdığı iddiasından feragat edilmesi karşılığında bu miktarı ödeyeceğini duyurdu. Bu ödeme, yakın tarihli en yüksek gümrük vergisi cezalarından biri olarak kaydedildi.

Ford sözcüsü, "Ford, Adalet Bakanlığı'nın açıklamasındaki nitelemelerinin çoğuna karşı çıkmakta ve bu konuda hiçbir yükümlülük kabul etmemektedir. Ancak on yıldır devam eden bu karmaşık sorunu kesin olarak çözmek üzere anlaşmayı kabul ettik" açıklamasında bulundu.

Etiketler Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800