Ford ve Tesla'dan iş birliği: Süperşarj

Ford, elektrikli araç devi Tesla'nın şarj teknolojisinden yararlanmak için iş birliği yaptı. İş birliğine göre, süperşarj ile 12 binden fazla araca şarj imkanı sunulacak. Peki süperşarj ne kadar olacak? Hangi araçları kapsıyor?

Güncelleme:

Amerikan otomotiv devi, rakibi Tesla ile araçlarının ABD ve Kanada genelinde 12 binden fazla Supercharger'a (Süperşarja) erişimini sağlayacak bir anlaşma yaptı. Musk, adaptörün "yüz dolar aralığında" olacağını belirtti. 

Sorunuz şekilde şarj edilebilecek

Tesla CEO’su Elon Musk yaptığı açıklamada, "Tesla Süperşarj ağıyla Ford araçlarını desteklemekten ve ayrıca API erişimi sağlamaktan çok mutluyuz. Öyleyse, bir Ford aracı, Tesla süper şarj cihazında sorunsuz bir şekilde şarj edilebilecek. Esasen fikir şu ki, Tesla Süperşarj ağının duvarlarla çevrili bir bahçe gibi olmasını istemiyoruz. Genel olarak elektrifikasyonu ve sürdürülebilir taşımacılığı destekleyen bir şey olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Anlaşma, Tesla'nın süper şarj cihazlarına bir adaptör aracılığıyla erişim sağlamanın çok ötesine geçiyor. Ford, yeni nesil elektrikli araçlarının 2025'ten itibaren Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) adı verilen şarj bağlantı noktasıyla donatılacağını söyledi. Ford'un ikinci nesil elektrikli araç portföyü bir elektrikli kamyon ve SUV segmentteki araçları içeriyor.

Etiketler Tesla Şarj Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800