Ford Otosan'ın yeni akıllı fabrikası açıldı

Ford Otosan’ın 2021'de duyurduğu 2 milyar Euro'luk yatırımın bir parçası olan Yeniköy fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın katıldığı törenle açıldı.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende şu açıklamalarda bulundu:

"Yaklaşık 2,5 yıl önce 2 milyar dolarlık yeni bir yatırım programı açıklayan Ford Otosan'ın bu planı adım adım hayata geçirdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bilindiği gibi Türkiye'nin ticari araç üretiminin yüzde 69'unu, ticari araç ihracatının yüzde 75'ini Ford Otosan gerçekleştiriyor. Dünyanın 94 farklı ülkesinde Türkiye'de üretilen Ford hafif ticari araç ve parçalarının kullanıldığını görmek bizim için kıvanç kaynağıdır. Geçen yıl toplam 6,2 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak otomotiv sektörünün ihracat şampiyonu unvanını devam ettiren Ford Otosan'ı bu başarısından dolayı ayrıca tebrik ediyorum."

Erdoğan  geleceğin elektrikli araçlarda olduğunu, buna uyum sağlamayanların ayakta kalamayacağını ve bu alanda Ford Otosan'ın attığı adımları takdirle karşıladığını dile getirdi. Erdoğan "Tıpkı içten yanmalı ticari araçlarda olduğu gibi elektrikli ticari araç üretimi ve satışında da Ford Otosan'ın ülkemizin amiral gemisi olmayı sürdüreceğinden şüphe duymuyorum. Ford'un elektrikli araç ve batarya yatırım programını yakından takip etmeyi, ihtiyaç duyulan her alanda sizlere destek vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Ford Otosan'ın yeni akıllı fabrikası açıldı resim: 0

Yeni nesil Transit Custon ve Volkwagen Transporter üretilecek

Ford Otosan'ın Kocaeli'deki 2 fabrikasından biri olan Yeniköy'de daha önce Courier üretilirken artık yeni nesil Transit ve Tourneo Custom üretiliyor.

Fabrikada 2024'ten itibaren hem elektrikli E-Transit Custom hem de yeni nesil 1 ton Volkswagen (Transporter) ticari araç da üretilecek.

Fabrikanın 245 bin adet olan kapasitesi 2025 yılında 405.000 adede ulaşacak. Yeniköy, bu modellerin Avrupa'daki tek üretim üssü olacak.

 

Etiketler Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800