Ford otomobil sahiplerine ücretsiz dönüştürücü veriyor: 30 binden fazla Supercharger’a erişim imkanı

Ford, Tesla Supercharger ağıyla uyumlu olacak şekilde ücretsiz şarj adaptörü dağıtacağını duyurdu. Buna göre, araç sahipleri, 30 binden fazla Supercharger istasyonuna erişebilecek.

Güncelleme:

Tesla'nın küresel çapta genişlediği Supercharger şarj istasyonlarıyla birlikte, otomotiv endüstrisinin devleri de bu ağı kullanmak istiyor. Bir süre önce yapılan bir açıklamada, Ford, elektrikli araçlarını Tesla istasyonlarına uyumlu hale getireceğini duyurdu. Şirket, son olarak, Supercharger ile uyumlu şarj adaptörleri sağlayacağını açıkladı.

Ford, ABD merkezli olarak başlayacak şekilde, elektrikli araçlarını Tesla istasyonlarıyla uyumlu hale getirmeyi planlıyor. Tamamen elektrikli modelleri olan Ford F-150 Lightning ve Mustang Mach-E sahiplerine ücretsiz şarj adaptörleri sunacaklarını belirtti.

Tüm istasyonlarda uyumlu olacak

Ford CEO'su Jim Farley'e göre, bu iki model artık Tesla Supercharger ağından yararlanabilecek. Ford'un modelleri, ücretsiz sağlanan dönüştürücü sayesinde ABD'deki CCS bağlantı noktalarına sahip tüm istasyonlarla uyumlu olacak.

Ford'un sağlayacağı adaptör, F-150 Lightning ve Mach-E sürücülerine 30 binden fazla Supercharger istasyonuna erişim imkanı sunacak. CEO Farley, ücretsiz adaptör alabilecek müşterilerin ve adaptör başvurularının detaylarının yakında paylaşılacağını belirtti.

Bu adım, Ford'un 2025 yılından itibaren NACS fiş standardını benimseyen diğer otomobil üreticilerine katıldığını gösteriyor. Çoğu şirket, geçiş dönemi boyunca farklı fişlere sahip elektrikli araçları için ücretsiz dönüştürücü sağlayacaklarını ifade etti.

Supercharger ağına erişim, Ford sahiplerinin şarj seçeneklerini önemli ölçüde genişletecek. Ancak Ford'un adaptörlerinin küresel ölçekte ne zaman dağıtılacağı belirsizliğini koruyor.

Etiketler Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800