Ford, elektrikli pick-up F-150 Lightning'in üretimini düşürecek

Ford Motor, müşteri talebine yanıt olarak elektrikli pick-up modeli olan "F-150 Lightning"in üretimini düşüreceğini açıkladı.

Güncelleme:

Ford Motor tarafından yapılan açıklamada, Michigan Montaj Fabrikası'nda Bronco ve Ranger modellerine yönelik talebi karşılamak üzere yaklaşık 900 kişinin istihdam edilmesi planlandığı belirtildi. Açıklamada, tesisin mevcut araç serileri için öngörülen üretim artışını desteklemek amacıyla yaz aylarında iş gücünün artırılacağı vurgulandı. Yeni Ranger ve Ranger Raptor'ın bu yıl piyasaya sürüleceği, Michigan'daki montaj fabrikasında ise haftanın 7 günü iki vardiya halinde araç üretiminin gerçekleştirileceği ifade edildi.

700 çalışan transfer edilecek

Ayrıca, açıklamada, Ford'un müşteri taleplerine göre gazla çalışan ve hibrit F-150 pick-up modellerinin üretim kapasitesini ölçeklendirme yeteneğine sahip olduğu belirtilerek, F-150 Lightning'in elektrikli modelinin üretiminin azaltılacağı bildirildi. Rouge Elektrikli Araç Merkezi'nde 1 Nisan'dan itibaren tek vardiya sistemine geçileceği bilgisine yer verilen açıklamada, bu değişiklikten etkilenecek yaklaşık 1400 çalışanın bulunduğu ve bunlardan 700'ünün Michigan Montaj Fabrikası'na transfer edileceği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Ford'un yeni nesil elektrikli araçlarını pazara sunmaya hazırlandığı ve şirketin küresel elektrikli araç satışlarında 2024 yılında beklenenden daha az da olsa büyüme öngördüğü belirtildi.

Etiketler Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800