Ferrari'den kripto para adımı: Satın alınabilecek!

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, araç alımlarında kripto paraları kabul etmeye başladığını duyurdu. Bu adım, üst düzey otomobil sektöründe önemli bir ilerleme olarak kaydedildi.

Güncelleme:

Reuters'ın haberine göre, şirket bu yeni ödeme seçeneğini ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde sunmaya başladı. 

Ferrari'nin Pazarlama ve Ticaretten Sorumlu Başkanı Enrico Galliera, yaptığı açıklamada, bu kararı pazar ve bayi talepleri doğrultusunda aldıklarını belirtti. Şirket, bu adımı, zengin müşterilerinin taleplerine yanıt olarak attığını duyurdu.

Avrupa'da da başlayacak

Ferrari, kripto ödemeler için ilk etapta önde gelen kripto ödeme işlemcilerinden BitPay'i kullanacak ve Bitcoin, Ether ve USDC gibi önemli kripto paralarla işlem yapılmasına olanak tanıyacak. Şirket, kripto para ödemelerini gelecek yılın ilk çeyreğinde Avrupa'da da sunmayı planlıyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi, Ferrari'nin en büyük pazarı konumunda ve bu bölge, bu yılın ilk yarısında toplam araç sevkiyatının yüzde 46'sını temsil ediyor.

Ferrari'den kripto para adımı: Satın alınabilecek! resim: 0

İtalyan şirketi 2022 yılında dünya genelinde 13.200 araç satarak, araç fiyatlarını 200.000 eurodan başlayarak 2 milyon euroya kadar yükseltiyor. Yılın ilk yarısında Amerika'da 1.800'den fazla araç satan Ferrari, kripto para ile kaç araç satacağına dair spesifik bir sayı vermedi; ancak Galliera, şirketin sipariş portföyünün güçlü olduğunu ve 2025 yılına kadar tamamen dolu olduğunu belirtti.

Etiketler Kripto Para ferrari
Yorumlar
Kalan Karakter 800