Fabrikadan yeni çıkmış Tesla Model Y'ler alev aldı! İşte detaylar... (Video)

Tesla Model Y'lerin yangın haberi İstanbul'da tekrar gündemde! Bir taşıma tırında bulunan Tesla Model Y elektrikli otomobiller yangınla karşı karşıya kaldı ve hızla hasar gördü. İşte olayın detayları...

Güncelleme:

Hatırlatmak gerekirse, Tesla geçtiğimiz aylarda resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. Bu girişin ardından Tesla, ilk olarak Model Y'yi Türkiye'de satışa sunmuştu. Model Y, elektrikli otomobil dünyasına yenilik getiren bir model olarak Türkiye'de büyük ilgi gördü ve yerli üretim markamız TOGG dahil olmak üzere diğer markalar arasında rekabeti artırdı.

Tesla'nın kullanımının artmasıyla birlikte yangın haberleri de çoğalmaya başladı. Bu tür olaylar sadece maddi kayıplara neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda Tesla'nın itibarına da zarar veriyor. Bu yangınların genellikle nedeni ise bataryaların ana bileşeni olan lityum iyon piller oluyor.

Tesla, Türkiye'de son dönemde sevkiyatlarını artırdı. Bu nedenle yollarda Tesla Model Y taşıyan taşıma tırları sıkça görülmeye başlandı. Ancak bugün, bu tırlardan biri olumsuz bir durum nedeniyle haberlere konu oldu.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'un Tuzla ilçesinde Tesla Model Y elektrikli otomobillerini taşıyan bir tır alev aldı. Yangına İstanbul İtfaiyesi müdahale etti, ancak yangının nedeni henüz tespit edilemedi.

Tahminlere göre yangının, tırın fren balatalarının aşırı ısınmasından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Ancak Tesla henüz bu olayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle mağdur olan müşterilere yeni araçlar verilip verilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Etiketler Tesla yangın
Yorumlar
Kalan Karakter 800