Elektrikli ve hibrit otomobiller Türkiye pazarında geleceğin lideri

Elektrikli ve hibrit otomobillerin Türkiye otomobil pazarındaki payı, dünya genelinde yaygınlaşmaya devam eden gelişmelerle birlikte artıyor. Bu trend, gelecekte bu araç türlerinin Türkiye pazarında daha da önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

Türkiye'deki "yeşil otomobillerin" seyahati, giderek artan bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Avrupa ve Asya'dan birçok marka, önce duyurdukları iddialı modellerini bu yıl içinde Türkiye pazarında sunarak bu ivmeyi destekledi. Elektrikli otomobillerin yanı sıra, hibrit motorlu otomobiller de elektrikli mobiliteye katkıda bulunarak sayılarını artırıyor. Yapılan anket çalışmaları, elektrikli araçlara olan satın alma ilgisinin oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye otomobil pazarında benzinli otomobiller, 561,053 adetle yüzde 66,7'lik bir paya sahipken, dizel otomobiller 121,511 adetle yüzde 14,4 pay aldı. Oto gazlı otomobillerin satış payı ise 9,247 adetle yüzde 1,1 oldu. Hibrit otomobillerin pazar payı, 89,013 satışla yüzde 10,6 iken, elektrikli otomobillerin satış payı 60,101 adetle yüzde 7,1 seviyesinde gerçekleşti.

Togg'un gelişi etkiledi

Türkiye'deki otomotiv markalarının üst düzey yöneticileri, 2023 yılında elektrikli araçların pazardaki varlığının, Togg'un gelişiyle daha da güçlendiğini belirtti. Skywell Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ulubaş, elektrikli otomobil pazarına ilişkin 2023 değerlendirmelerini ve 2024 öngörülerini paylaşarak, sektördeki gelişmeleri vurguladı.

Elektrikli ve hibrit otomobiller Türkiye pazarında geleceğin lideri resim: 0

Ulu Motor olarak Leapmotor ve Skywell markalarıyla Türkiye pazarında oldukça önemli bir yere sahip olduklarını belirten Ulubaş, şunları kaydetti:

"Tüketici nezdinde oldukça iyi kabul gören markalarımız ve hızla güçlenen bayi yapılanmamızın ardından otomotivin ticari kısmının yanı sıra sanayisinde de ciddi atılımlar yapmayı hedefliyoruz. 2024 yılı bizim için hem ticari anlamda hem de yeni girişimlerimiz ve ülkemizin sanayiine sağlayacağımız katkı anlamında son derece heyecan verici. Kısa vadede batarya üretimi ile başlayacağımız yatırımlarımıza araç üretimi ile devam etmek üzere altyapı hazırlıkları ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılı bizim için oldukça verimli geçti. Skywell olarak 2023 yılını yaklaşık 3 bin satış adedi ile tamamlayacağız. Diğer markamız Leapmotor’da ise 2023 yılını toplam 500 adet satış adedi ile tamamlayacağımızı öngörüyoruz."

Yorumlar
Kalan Karakter 800