Elektrikli otomobillerdeki en büyük sorun “batarya ömrü”! Otomobillerdeki Batarya ne kadar gidiyor?

Elektrikli otomobil almadan önce en büyük sorun olan bataryaya herkes bir kuşku ile yaklaşıyor. Çünkü tamiri, fiyatı vb. tüm şeyler arabanın fiyatına epey yaklaşıyor.

Güncelleme:

Elektrikli otomobil almadan önce en büyük sorun olan bataryaya herkes bir kuşku ile yaklaşıyor. Çünkü tamiri, fiyatı vb. tüm şeyler arabanın fiyatına epey yaklaşıyor. Bu durumda da almak isteyen kişiler bir daha düşünmek zorunda kalıyor. Peki, ortalama bir batarya ömrü ne kadar? Ne kadar sürede araçtaki batarya tükeniyor?

Bağımsız bir araştırma grubu aslında bu sorunun cevabını yaptığı araştırma ile bulmaya çalışmış. 15.000 araç üzerinde yapılan bu araştırma batarya ömrü hakkında önemli ipuçları veriyor. Böylece otomobil bataryalarının kaç yıl dayandığı da ortaya çıkmış olmuş.

Elektrikli otomobil bataryaları kaç yıl dayanıyor?

Recurrent isimli araştırma kuruluşu 15.000 araç üzerinde yaptığı araştırma sonrasında bu sorunun cevabını bulmuş durumda. Araştırmaya göre ise 15.000 araçtan sadece %1.5’inin batarya değişimi yaptığı gözleniyor. Bu da şimdiye kadar değişen batarya sayısının çok az olduğu konusunda herkesi bilgilendiriyor. Yani aslında tahminlerin ötesinde bir batarya ömrü elektrikli otomobillerde bulunuyor.

En yüksek değişim oranına sahip olan modellerde açığa çıkmış durumda. En yüksek değişim oranı Nissan Leaf ile Tesla Model S araçlarına ait. Çünkü bu araçlarda değişim oranı %5 civarında olduğu görülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800