Elektrikli otomobil ithalatı için tüketiciyi sevindirecek haberler geliyor!

Hızla artan trafikteki elektrikli araç sayısına bağlı olarak pek çok yeni kuralda karşımıza çıkıyor. Özellikle yurtdışından ithalat yapanlar için yeni bir kural daha getirildi.

Güncelleme:

Hızla artan trafikteki elektrikli araç sayısına bağlı olarak pek çok yeni kuralda karşımıza çıkıyor. Özellikle yurtdışından ithalat yapanlar için yeni bir kural daha getirildi. Bu kural ise en çok tüketiciyi memnun edecek. Çünkü artık her önüne gelen ülkemize yurtdışından elektrikli otomobil getiremeyecek. İşte yeni yürürlüğe giren o kural…

Resmi gazetede bugün yepyeni bir kural daha karşımıza çıktı. Elektrikli otomobiller ile ilgili olarak alınan karar gereği artık her önüne gelen elektrikli otomobil ithalatı yapamayacak. İlk etapta bu karar biraz zorlayıcı gibi gözükse de ileride tüketicinin lehine olacakmış gibi duruyor.

Elektrikli otomobil ithalatında yeni kurallar neler?

Türkiye’ye dışarıdan elektrikli otomobil ithalatı yapmak istiyorsanız eğer uymanız gereken bazı kurallar bulunuyor. Bunlar:

  • Markanın Türkiye'nin 7 bölgesinde en az 20 servis noktası kurması gerekecek. Bu servis noktaları, TS 12047 ve TSE K 646 standartlarında olacak ve TSE tarafından belgelendirilecek.
  • Servis merkezinde çalışacak personelin, TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanmış yetki belgesine sahip olması gerekecek.
  • Marka, en az 40 personeli olan çağrı merkezi kuracak.
  • Marka, Türkiye'ye yetkili temsilci atayacak.
  • Marka, araçlardaki bataryaları takip edecek.

1 ay sonra yani 2024 yılından itibaren geçerli olacak olan bu kurallar ile birlikte artık her önüne gelen elektrikli otomobil ithalatı yapamayacak. Karardan en çok Çinli ithalatçıların etkilenmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800