Elektrikli otomobil devi ülke pazarında: BYD Türkiye'ye adım atıyor

Geniş elektrikli ürün yelpazesi, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle küresel bir dev olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir adım atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Birkaç yıl öncesine kadar elektrikli otomobil denildiğinde ilk akla gelen marka genellikle Tesla oluyordu. Bu alandaki öncü ve en çok satan marka olarak öne çıkıyordu. Ancak, Çinli otomotiv şirketleri büyük bir ilerleme kaydederek sadece Asya pazarında değil, dünya genelinde Tesla ve diğer markaların satışlarını geride bıraktı.

BMW CEO'su Oliver Zipse, "Onlarla rekabet etmek imkansız" diyerek BYD'nin ne kadar büyük bir değişim yaratan oyuncu olduğuna dikkat çekti. Bugün ise BYD, Türkiye pazarına adım attı. 

Uygun fiyatlı elektrikli otomobil

2022'de dünya genelinde en çok satılan elektrikli araç markası unvanını elinde bulunduran BYD, 2023'ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz günlerde 5 milyonuncu yeni enerji aracını (NEV) üreterek bu alandaki önemli bir kilometre taşına imza atan BYD, dünyada bu adede ilk ulaşan üretici konumunda.

 Elektrikli otomobil devi ülke pazarında: BYD Türkiye'ye adım atıyor resim: 0

Geniş elektrikli ürün yelpazesi, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle küresel bir dev olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki operasyonlardan sorumlu Genel Müdür İsmail Ergun, deneyimli bir isim olarak bu yapılanmanın başında yer alacak.

Türkiye'de Çin'den gelen elektrikli otomobillere ek yüzde 40 vergi uygulanmasına rağmen, BYD uygun fiyata daha fazlasını sunmaya devam edecek. Şirket, Türkiye'deki distribütörlük anlaşmalarını bugün yaptığımız bilgiler arasında. Fiyatların yakın zamanda duyurulması bekleniyor. Ayrıca, önümüzdeki 2 ay içinde toplamda 1.500 adet otomobil satmayı planladıkları belirtiliyor. Tabii ki, Türkiye'deki talebi göz önünde bulundurarak bu sayıyı en az on katına çıkaracakları bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800