Elektrikli otomobil bataryalarında rekor! Nio ET7, 1044 km menzilde!

Dünya’da hızlı bir şekilde yayılan elektrikli otomobillerle ilgili beklenilen en önemli gelişmelerden biri de katı hal pillerdir.

Güncelleme:

Dünya’da hızlı bir şekilde yayılan elektrikli otomobillerle ilgili beklenilen en önemli gelişmelerden biri de katı hal pillerdir. Yüksek menzil ile ilgili önemli bir sıçrama meydana getireceği düşünülen katı hal piller ile ilgili gelişmeler olsa da daha bu teknolojinin ticarileştirilmesinde önemli bir somut adım atılmadı. Elektrikli otomobil denildiğinde artın en fazla konuşulan ülkelerden biri olan Çin’de katı hal pillerle ilgili de çalışmalar gerçekleşiyor. Batarya değişim teknolojisi ile tanınan Nio, elektrikli sedan modeli ET7’ye entegre ettiği 150 kWsa’lik yarı katı hal batarya ile tek bir anda 1044 km yolu aştı.

Nio CEO’su William Li tarafından yapılan 14 saatlik yolculuk canlı bir şekilde yayınlandı. Ayrıca yolculuktan sonra bataryada %3 şarj kalmıştı. 30-40 km civarına denk geldiğine bakıldığında yarı katı hal bataryaya sahip Nio ET7’nin tek şarj ile 1100 km civarında mesafeyi kat ettiği söylenebilir.

Yoğunluk, boyut ve ağırlığın en önemli avantajı

Nio’nun kullanmış olduğu 150 kWsa’lik katı hal batarya Çin’in Pekin merkezli batarya üreticisi WeLion New Energy Technology tarafından gelişimi yapıldı. Bataryanın duyurusu ilk defa 2020 yılında gerçekleşmiştir. Söz konusu olan batarya paketinde yer alan her bir hücre 360 Wh/kg enerji yoğunluğundadır. Nio soğutma verimliliğinin de basit bataryalara göre 6 kat çok daha güçlü olduğunu söylüyor.

 

 

 

 

 

 

Etiketler batarya Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800