Elektrikli araç şarj istasyonlarında güneş ve rüzgar enerjisi dönemi

Elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte dünyada farklı pek çok teknolojik gelişmede bir arada görülmeye başlandı. Bunlardan bir tanesi de elektrikli araçların şarj istasyonları ile ilgili. Yeni dönemde artık şarj istasyonları enerjilerini güneşten ve rüzgardan sağlayacak.

Güncelleme:

Wind & Solar Tower işbirliği ile karşımıza çıkan konsept bu hafta yapılacak olan Detroit otomobil fuarında karşımıza çıkacak. Elektrikli otomobiller için geliştirilmiş olan rüzgar ve güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonlarının ilk prototipi ise 5 yıldır sahada aktif olarak görev yapıyor.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında güneş ve rüzgar enerjisi dönemi resim: 0

Söz konusu şarj istasyonu, dikey eksende dönen bir rüzgar türbini ve altına araçların park edildiği yatay bir güneş paneli içeriyor. Bu aşamada ise sabit bir elektrik şebekesine ihtiyaç duymuyor olması onun için en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.

380 kW ve 1.000 volt şarj kabiliyeti

Söz konusu şarj istasyonları için karşımıza çıkan değerlerde bir hayli yüksek. 380 kW ve 1.000 volt şarj kabiliyetine sahip olan istasyonlar Detroit otomobil fuarında herkese tanıtılacak. 5 yıldır faaliyette olan şarj istasyonu ise şu ana kadar gördüğü 2 tane kasırgayı hiçbir problem yaşamadan atlatmayı başarmış.

Yorumlar
Kalan Karakter 800