Dünyanın en güvenli otomobili Volkswagen seçildi

Volkswagen ID.7, Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinde beş yıldızla ödüllendirildi, bu da aracın yolcuları en üst düzeyde koruma kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor.

Volkswagen ID.7, yetişkin yolcu koruması kategorisinde %95'lik yüksek bir puan elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Önden çarpışma testinde 16 puanlık maksimumdan 14.8, yandan çarpışma testinde 16 puanlık maksimumdan 15.9 ve arkadan çarpışma testinde 4 puanlık maksimumdan 3.7 puan alarak güvenlik performansını kanıtladı. Ayrıca, tehlike durumlarında yolcuların kurtarılması ve araçtan çıkarılması testinde 4/4 puan alarak başarılı bir performans sergiledi. Yaya ve bisikletli korumasında da olumlu bir performans sergileyen ID.7, güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Dünyanın en güvenli otomobili Volkswagen seçildi resim: 0

Ancak, güvenlik destek sistemleri kategorisinde ID.7, %80'lik bir puanla en düşük değeri elde etti. Hız sınırlama sisteminde 3 üzerinden 2.6 puan alırken, şerit takip destek sistemi ve otomatik acil fren sistemi kategorilerinde 3 üzerinden 3 puan alarak daha tatmin edici bir performans gösterdi. Sürücü durumu izleme sisteminde ise 3 üzerinden 1.3 puan alarak en düşük puanı aldı. Her ne kadar bu alanlarda daha iyileştirmeler yapılabilirse de, genel olarak Volkswagen ID.7, üstün güvenlik özellikleriyle dikkat çeken dünyanın en güvenli otomobillerinden biri olarak öne çıkıyor.

Euro NCAP test uzmanları, ”ID.7’nin otonom acil frenleme (AEB) sisteminin diğer araçlara tepkilerinde, özellikle karşıdan karşıya çarpışma senaryolarında iyi performans gösterdiğini, ön ve arka koltuklarda standart olarak takılan kemer hatırlatma sisteminin, dikkat dağınıklığını ve yorgunluğu tespit eden bir sürücü izleme sisteminin de bulunduğunu” belirttiler.  (Shiftdelete)
 
 
 

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800