Dev markalar kararını ertelemeye başladı: Elektrikli araç planları küçülüyor

Ford Motor, General Motors, Mercedes-Benz gibi büyük birçok otomobil üreticisi elektrikli araç planlarını küçültüyor veya erteliyor.

Otomotiv endüstrisi uzun süredir elektrikli araç (EV) coşkusunu yaşadı. Otomobil üreticileri, elektrikli modeller için iyimser satış tahminleri sunarak ve EV büyümesine yönelik iddialı hedefler ortaya koyarak bu heyecana katkıda bulundular. Wall Street, eski otomobil üreticileri ve start-up'lara yönelik değerlemeleri, kısmen elektrikli araçların geleceğine ilişkin vizyonlara dayanarak artırdı. Ancak artık bu heyecanın azaldığını görüyoruz ve şirketler tekrar tüketici tercihlerine odaklanıyor.

Bloomberght'deki habere göre, Ford Motor ve General Motors'tan Mercedes-Benz, Volkswagen, Jaguar Land Rover ve Aston Martin'e kadar birçok otomobil üreticisi, elektrikli araç planlarını küçültüyor veya erteliyor.

Tesla'nın büyüme oranı düştü

Elon Musk, Ocak ayının sonlarında yaptığı açıklamada, ABD'de elektrikli araç satışlarının yaklaşık %55'ini oluşturduğu tahmin edilen Tesla'nın bile büyüme oranının "belirgin derecede daha düşük" olacağını belirtti.

Hibritlerin ve tamamen elektrikli seçeneklerin yanı sıra gazla çalışan araç serilerine geri dönüş, sonuç olarak hala tamamen elektrikli bir geleceği öngörse de, benimsenme hızının önceden tahmin edilenden çok daha yavaş olduğunu gösteriyor.

'Düşündüğümüz oranda değil'

Ford'un EV birimi operasyon müdürü Marin Gjaja, CNBC ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, "'2021 ve 2022'de gördüğümüz şey, elektrikli araçlara olan talebin gerçekten arttığı geçici bir pazar yükselişiydi. Hâlâ büyüyor ama 21 ve 22'de düşündüğümüz oranda değil" açıklamasında bulundu. 

Ford, tamamen elektrikli modellere hazır olmayan sürücülerin elektrikli araçlara geçişini kolaylaştırabilecek hibrit modellerin üretimini ve satışını önemli ölçüde artırıyor.

Etiketler elektrikli araç
Yorumlar
Kalan Karakter 800