Citroen Mayıs ayında Türkiye'de satış rekoru kırdı

Citroen, mayıs ayı başta olmak üzere son 5 ayda büyük bir rekor kırdı. Şirket, Fransa'dan sonra en fazla satışı Türkiye'de yaptı.

Güncelleme:

Citroen, Mayıs ayında ise 8 bin 528 adet araç satışı yaparak rekor kırdı.  Mayıs ayında kırılan bu rekor, Citroen'in Fransa'nın ardından en çok satış yaptığı ülkenin Türkiye olmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, 2022'nin Mayıs ayına göre yüzde 70,9 büyüyen Türkiye otomotiv pazarında Citroen markasının aynı dönemde yüzde 581 büyüdüğünü söyledi.

Citroen'in genel merkezinden Citroen Türkiye'ye 2025 yılına kadar Türkiye'nin en büyük 5 pazarı içerisine girmesi hedefi verilmişti.

Ticari araç satışlarında da büyüme var

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, son 5 aylık dönemde toplamda 24 bin 16 adetlik araç satışıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130'luk büyüme sağladıklarını belirtti.  Alkım ayrıca, Mayıs ayındaki satışların yüzde 34'ü; yani 2 bin 921 adedinin ticari araçlardan oluştuğunu belirtti.

Türkiye pazarında son 5 aylık süreçte ticari araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 büyürken Citroen'in yüzde 300 büyüdüğü belirtildi.

Etiketler Citroen
Yorumlar
Kalan Karakter 800