Avrupa'da elektrikli araçlarda yeni dönem: 930 milyon euroluk bütçe ayrıldı

Avrupa'da elektrikli araçlara yönelik yeni bir program hayata geçiriliyor. İtalya hükümeti, benzinli ve dizel araçlardan elektrikli araçlara geçişi teşvik etmek amacıyla 930 milyon euroluk bir bütçe ayırdığını duyurdu.

Güncelleme:

Planın temel odak noktası, yılda 30 bin eurodan az gelire sahip olan düşük gelirli İtalyan vatandaşlarını kapsıyor. Düşük gelirli bireyler, eski ve çevre kirliliğine neden olan araçlarını değiştirmek istediklerinde, elektrikli araç alımları için 14 bin euroya kadar sübvansiyon alabilecekler.

İtalya, Avrupa'nın en eski araç filolarından birine sahip olup 11 milyondan fazla Euro 3 ve daha kötü emisyonlu araca ev sahipliği yapıyor. Ülkenin bu mali destek planı, elektrikli araçları düşük gelirli kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu adım, trafikte çevre dostu bir dönüşümün başlangıcını simgeliyor.

Avrupa'da elektrikli araçlarda yeni dönem: 930 milyon euroluk bütçe ayrıldı resim: 0

İtalya'da üretilen elektrikli araçlara ek teşviklerin de düşünüldüğü belirtiliyor ve bu araçlara yönelik sübvansiyonların artması bekleniyor. 930 milyon euroluk teşvik paketi, önümüzdeki ay otomobil üreticilerine sunularak gözden geçirilecek.

Bu tür bir teşvik politikası daha önce Fransa'da da uygulanmıştı. Hükümet, yerli otomobil üreticilerini destekleyerek hem toplumda çevre bilincini artırmayı hem de yerel üretimi teşvik etmeyi amaçlamıştı.

İtalya'da sıfır otomobil pazarı geçen yıl yüzde 19 büyüme kaydetti. Ancak ülkenin sadece yüzde 4'ü saf elektrikli araçlara ve yüzde 4'ü plug-in hibrit araçlara ayrılmış durumda.

Etiketler elektrikli araç
Yorumlar
Kalan Karakter 800