Araç sahipleri dikkat! Ek MTV 2. Taksiti için son gün ne zaman?

2023 yılına özgü olarak 1 defaya mahsus olarak alınan Ek MTV ödemesinde son günlere doğru geliniyor.

Güncelleme:

2023 yılına özgü olarak 1 defaya mahsus olarak alınan Ek MTV ödemesinde son günlere doğru geliniyor. Araç sahiplerinin son günü kaçırmadan ödemesi ve ödemelerinin faize binmemesi için bu tarihe dikkat etmeleri gerekiyor. 30 Kasım’da son erecek olan ek MTV ödemesi 2. Taksitinin ödenmesine başlandı. İşte detaylar…

Normalde her sene 2 taksit halinde ödenen MTV, bu yıl sadece 1 seferliğe mahsus olmak üzere 4 adede çıkartıldı. Alınan karar ile birlikte ek MTV’nin ilk taksiti de ödendi. Bunun yanı sıra ek MTV ödemeleri devam ederken araç sahipleri için 2. Taksit zamanı da geldi. 2. Taksitin son süresi 30 Kasım!

MTV 2. taksiti son gün 30 Kasım

Kahramanmaraş depremli nedeniyle oluşan finansman ihtiyacının karşılanması için devlet ekonomide bir takım radikal kararlar aldı. KDV’nin %18’den %20’ye çıkartılması ve bir seferliğine ek MTV ödenmesi gibi radikal kararlar ile birlikte pek çok değişikliğe gidildi. İlk taksitinin 6 Eylül’de ödenmesi gereken MTV’nin 2. Taksitinin de 30 Kasım’a kadar ödenmesi gerekiyor. Eğer ki ödenmezse o zaman aylık %2.5 oranında bir gecikme faizi uygulanacak.

Etiketler MTV vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800