Araba almak isteyenlere son dakika uyarısı! İndirimler bitiyor!

2023’ün sonlarına doğru geldiğimizde karşımıza pek çok farklı otomobil indirimi çıkıyor.

Güncelleme:

2023’ün sonlarına doğru geldiğimizde karşımıza pek çok farklı otomobil indirimi çıkıyor. Bunların başında ise genel olarak araba almak isteyen vatandaşlara karşı firmaların sıfır otomobillerde yaptıkları dev indirimler oluyor. Özellikle yılsonu rakamlarını tutturmak isteyen firmalar ise kampanya üzerine kampanya yapıyor. Ancak bunların da bir sınırı var. Otomobil almak isterseniz eğer elinizi çabuk tutmalısınız. İşte nedeni!

Ticaret Bakanlığı 0 model otomobillere getirdiği 6 ay süre ve 6 bin kilometre şartını tam olarak 6 ay daha uzattı. Hatta bu noktada ikinci el otomobillerin 0 otomobillerden daha yukarı fiyattan satılamaması şartı da bulunuyor. Tüm bunların 6 ay daha uzatılması elbette ikinci el piyasasının düşmesine neden oldu.

Yeni araba alacaklara dikkat!

Sıfır otomobillerin piyasaya hakim olmaya başlaması ile birlikte artık insanların daha çok yeni otomobillere yöneldiği görülüyor. Bunun üzerine %10 - %20 oranlarında düşen ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüşte artık durdu sayılır. Ancak 2024 yılının Ocak ayının 2. haftası itibariyle showroomlarda yerlerini alacak olan sıfır otomobillerde ise geri sayıma geçilmiş durumda. 2024 yılına girmeden önce araba alma niyetiniz varsa eğer son fırsatlar kendisini belli etmeye başladı bile.

Etiketler Araba Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800