Ankara'nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu: Aynı anda 20 araca hizmet veriyor

Enerjisa Enerji'nin bir parçası olan Eşarj, Ankara Armada AVM'de aynı anda 20 elektrikli araca hizmet verebilecek yeni bir şarj istasyonunu faaliyete geçirdi.

Türkiye genelinde ilk ve en büyük hızlı şarj istasyonunu sunan Eşarj, yıl sonuna kadar toplamda 1000 şarj istasyonunu devreye almayı hedefliyor. Şu an itibariyle, şirketin toplam 800 istasyonu bulunuyor, bunların 600'ü yüksek hızlı (DC) şarj istasyonları ve 76 şehirde faaliyet gösteriyor.

Ankara'nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu: Aynı anda 20 araca hizmet veriyor resim: 0

Eşarj'ın istasyonlarının toplam kurulu kapasitesi 50 megavatsaat olup, 1400'den fazla soketle hizmet veriyor. Ankara'da konumlanan yeni şarj istasyonu, kuruluşun en büyük elektrikli araç şarj istasyonu unvanını taşıyor. Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, açılış programında yaptığı konuşmada, şirketin elektrikli araç şarj istasyonlarıyla müşterilere en üst düzeyde hizmet ve hızlı deneyim sunmaya devam edeceğini belirtti.

Ankara'nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu: Aynı anda 20 araca hizmet veriyor resim: 1

20 araca aynı anda hizmet verebiliyorlar

Altınay, Ankara'da 200'den fazla hızlı şarj istasyonu soketi bulunduğunu ve bunun 100'den fazlasının Eşarj'a ait olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, Ankara Armada AVM'nin açık ve kapalı otoparklarında kurulan yeni istasyon alanında 9 DC ve 2 AC şarj cihazı bulunduğunu söyledi. Bu cihazlar, toplamda 1 megavatsaat kurulu güce sahip ve aynı anda 20 araca şarj hizmeti verebilecek kapasitede. Eşarj istasyonu, Ankara'da aynı anda en fazla araca hizmet verebilen şarj noktası olma özelliğini taşıyor. İstasyonda farklı kilovat güçlerinde cihazlar bulunsa da, elektrikli araç sahipleri genellikle 120 kilovat gücündeki cihazlarla şarj deneyimini yaşayabilecekler.

Ankara'nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu: Aynı anda 20 araca hizmet veriyor resim: 2

Yorumlar
Kalan Karakter 800