Almanya'dan elektrikli otomobil hamlesi: Daha çok üretilecek

Almanya'nın Başbakanı Olaf Scholz, otomobil üreticilerini daha ekonomik ve daha uzun menzilli elektrikli otomobiller üretmeye teşvik ediyor.

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, otomobil üreticilerini daha uygun fiyatlı ve daha uzun menzilli elektrikli araçlar üretmeye teşvik etmeye devam ediyor. Scholz liderliğindeki Alman hükümeti, elektrikli araç kullanımını artırmak ve hedeflenen 15 milyon elektrikli araç sayısına ulaşmak için otomobil endüstrisi ile stratejiler geliştirme konusunda kararlı bir çaba içinde.

Almanya Başbakanı, Pazartesi günü otomobil yöneticileri, bakanlık liderleri, enerji yöneticileri ve sendikalarla bir araya gelerek 2030'a kadar 15 milyon elektrikli araç hedefine ulaşma planlarını detaylandıracak. Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit'in ifadesine göre, Başbakan, otomobil üreticilerinin daha ekonomik ve daha uzun menzilli elektrikli araçlar üretmeleri durumunda bu hedefin gerçekleşebileceğine inanıyor.

Almanya hükümetinin koalisyon anlaşması, 2030'a kadar "en az 15 milyon tam elektrikli yolcu aracını" hedeflediğini belirtiyor. Ancak, Ulaştırma Bakanı Volker Wissing geçen yıl, bu hedefin hem tamamen elektrikli araçları hem de hibritleri içerdiğini açıklamıştı. Ekim ayına kadar olan en son verilere göre, Almanya'da 2.2 milyon elektrikli motorlu araç bulunmakta, bunlardan 1.3 milyonu tamamen elektrikli araçları temsil ediyor.  Scholz'un liderliğindeki hükümet, sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla geniş bir endüstri işbirliği stratejisi üzerinde çalışıyor.
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800