2023 yılında otomobil satışlarından alınan ÖTV miktarı belli oldu! Duyduklarınıza inanamayacaksınız

İşte kulaklarınıza inanmayacağınız 2023 yılında toplanan ÖTV miktarı…

Güncelleme:

Otomobil satışlarından toplanan ÖTV miktarını merak ettiniz mi hiç? Özellikle pandeminin ardından artan sıfır otomobil satışlarında ciddi ÖTV miktarları göze çarpıyor. İşte kulaklarınıza inanmayacağınız 2023 yılında toplanan ÖTV miktarı…

Türkiye otomobil sektöründe tarihin en olağan olmayan durumu ile karşı karşıya. Aslında bu tüm dünya ülkeleri için geçerli bir şey. Öyle bir noktaya gelindi ki şimdi baktığımızda sıfır otomobil satışları artık ikinci eli geride bırakmak üzere. İkinci el fiyatlarındaki düşüşün en önemli sebebi de tam olarak bu aslında. 2. El otomobil satışları ile başlayan süreçte sıfır otomobillere ilgi artık iyiden iyiye kaymış durumda. Çünkü artık tedarik sıkıntısı yok.

2023 yılında toplanan ÖTV miktarı

Sıfır otomobillere ilgi göstermeye başlayan vatandaşlardan bir de ÖTV kesintisi yapılıyor. Özel Tüketim Vergisi adı altında yapılan bu vergi kesintisi ne kadar oldu biliyor musunuz?

Ocak – Ekim 2023 tarihleri arasında toplanan ÖTV miktarı tam 337 milyar 127 millyon 505 TL

Ocak – Ekim 2022 tarihleri arasında toplanan ÖTV miktarı sadece 117 milyon 919 bin 786 TL

Geçen yıldan bu seneye baktığımıza göre ÖTV’den toplanan nakit neredeyse 3 katına çıkmış durumda. Bu elbette geçtiğimiz sene daha az sıfır otomobil satıldığı gerçeğiyle de bağdaşan bir durum.

Etiketler ötv Otomobil vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800