2023 yılında en çok satılan sıfır otomobiller hangileri? İşte ilk 10...

2023 yılında en çok satılan sıfır otomobiller belli oldu. Peki ilk sırada hangi otomobil var?

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
Fiat Egea Sedan
Fiat Egea Sedan

Yaklaşık 10 aylık bir yolculuğun tamamında liderlik koltuğunu koruyan Fiat Egea Sedan, genel sıralamada da zirvenin sahibi. Özellikle filo ve şirket tercihleri arasında öne çıkan Fiat Egea Sedan, tasarruflu motoru, düşük bakım maliyetleri ve uygun yedek parça fiyatlarıyla takdir topluyor. 2023 yılının Ocak-Ekim döneminde toplamda 69,403 adet satış yaparak birinci sıraya yerleşti.

Renault Clio Hatchback
Renault Clio Hatchback

Bir otomobilin çok sevilmesi genellikle büyük bir talep yaratır, bu durum da alıcı sayısını arttırır. Bu kapsamda, yoğun ilgi gören Renault Clio, Ocak-Ekim dönemi aylık satış listelerinde sürekli olarak Fiat Egea ile rekabet içinde bulundu. İkinci sıraya yerleşen Renault Clio, Ocak ayından Ekim ayına kadar toplamda 45,330 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

Fiat Egea Cross
Fiat Egea Cross

Sedan versiyonuyla birinci sırayı elde eden Fiat Egea, aynı model ailesinin crossover SUV olarak nitelendirilebilecek üyesi Egea Cross'u da listenin 3. sırasına taşımayı başardı. Fiat Egea Cross, Ocak ayından Ekim ayına kadar olan dönemde toplamda 33,802 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti. Bu başarıyla Fiat, Egea model ailesinde bulunan üç modelden ikisini en çok satanlar listesinde ilk üç sıraya yerleştirmeyi başardı.

Megane Sedan
Megane Sedan

Fiat Egea serisi ile rekabet ettiği C segmentindeki sevilen isimlerden biri olan Megane Sedan, muhtemelen en büyük talihsizliğini yaşayarak listemizde 4. sıraya konumlandı. Renault, benzer şekilde Fiat gibi listenin ilk üç sırasını domine etme potansiyeline sahip olmasına rağmen, bir dönem Megane ve Clio modellerinde yaşadığı tedarik sorunu nedeniyle 2. ve 4. sıraları elde etti. Megane Sedan, Ocak ayından Ekim ayına kadar olan dönemde toplamda 24,122 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

Toyota Corolla
Toyota Corolla

Toyota, geçmişte karşılaştığı tedarik sorunlarıyla gündeme gelmiş olmasına rağmen, listenin 5. sırasına Corolla modeliyle yer aldı. Markanın popüler C segmenti aile otomobili, Ocak ayından Ekim ayına kadar geçen süre içinde toplamda 21,369 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

Dacia Duster
Dacia Duster

Renault'a ait olan ve uygun fiyatlı otomobilleriyle tanınan Dacia, sevilen SUV modeli Duster ile listenin 6. sırasına yerleşirken, aynı zamanda en çok satan 4x4 SUV modelleri arasında birinci sıraya yükseldi. Dacia Duster, artık hem şirketler hem de şantiyelerle beraber genel kullanıcılar arasında oldukça tercih edilen bir model haline gelmiştir. Dacia Duster, Ocak ayından Ekim ayına kadar olan dönemde toplamda 20,223 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

Opel Corsa
Opel Corsa

Opel, listenin ilk Alman markası olarak 7. sırayı, oldukça sevilen kompakt modeli Corsa ile elde etti. Markanın gözde hatchback modeli Corsa, Ocak ayından Ekim ayına kadar olan süreçte toplamda 17,122 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti. Özellikle Volkswagen Polo'dan beklenen bir yükseliş olmasına rağmen, Corsa, Polo'nun tam 7 sıra önünde yer almayı başardı.

Hyundai i20
Hyundai i20

i20 N modelini bilmeyen ya da duymayan neredeyse hiçbir otomobil meraklısı bulunmuyor. Özellikle yeni i20'nin popülerliğini artıran i20 N, Hyundai markasının satışlarını önemli ölçüde yükseltti. Hyundai'nin sevilen hatchback modeli i20, Ocak ayından Ekim ayına kadar geçen süre içinde toplamda 16,580 adet satış gerçekleştirerek listenin 8. sırasında yer aldı. Bu başarı aynı zamanda Hyundai'nin bu yıl en çok satan Kore markası olmasını sağladı.

Peugeout 3008
Peugeout 3008

Peugeot, sevilen SUV modeli 3008 ile birlikte listenin 9. sırasında yer aldı. Büyük beğeni toplayan Peugeot 3008, Ocak ayından Ekim ayına kadar olan dönemde toplamda 14,908 adet satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

Peugeot 2008
Peugeot 2008

Peugeot’nun sevilen modeli 2008 Ocak ayından Ekim ayına kadar olan süreçte toplamda 14 bin 245 adet sattı. (Shiftdelete) 

Etiketler sıfır otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800