Picasso'nun ünlü tablosu 120 milyon dolara alıcısını bekliyor

Picasso'nun 'Kol Saatli Kadın' tablosu görücüye çıkıyor. Tablonun açık artırmada 120 milyon dolara satılması bekleniyor.

Güncelleme:

20. yüzyılın sanatının önemli figürlerinden biri olan Pablo Picasso'nun eserlerinden biri olan portresinin satışı, sanat dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Bu portre, Picasso'nun ilham kaynağı ve gizli sevgilisi Marie-Thérèse Walter'ın çeşitli portrelerinden birine ait ve sanatçının önemli eserlerinden biri olan üç saat içeren eserlerden biri.

Picasso, 50 yaşındayken bu tabloyu Paris'te yarattı. Bu dönemde, sanatçının 17 yaşındaki Marie-Thérèse Walter'ı Paris'teki Galeries Lafayette'in penceresinden görmesiyle başlayan yakın bir ilişkisi vardı.

Picasso'nun ünlü tablosu 120 milyon dolara alıcısını bekliyor resim: 0

Femme à la Montre adı verilen bu canlı renklere sahip portrede, Walter profilden otururken tasvir edilmiş. Portrede, bileğinde sade ve parlak sarı kayışlı bir saat bulunuyor.

Sotheby’s küresel güzel sanatlardan sorumlu başkan yardımcısı Simon Shaw, "Picasso'nun tutkusuyla ilgili olduğunu söylemek mümkün, ancak saatlere özel bu tutku genellikle bilinmeyen bir detaydır. Picasso, son derece şık bir adamdı" dedi.

Picasso'nun ünlü tablosu 120 milyon dolara alıcısını bekliyor resim: 1

Bu portre, 1968 yılında 20. yüzyılın önde gelen sanat koleksiyoncularından biri olan Emily Fisher Landau tarafından satın alındı. Landau, tabloyu New York'taki dairesinin oturma odasındaki şömine rafına astı. Landau, 102 yaşında hayatını kaybettiğinde, sanat koleksiyonu birçok müzeyi dolduracak kadar büyük ve değerliydi.

Femme à la Montre adlı bu portre, önümüzdeki ay Sotheby’s Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkmadan önce, cumartesi gününden itibaren ilk kez beş gün boyunca Londra'da sergilenecek.

Picasso'nun ünlü tablosu 120 milyon dolara alıcısını bekliyor resim: 2

Etiketler Picasso
Yorumlar
Kalan Karakter 800