Dünyanın en büyük adası!

Pek çok kişi dünyanın enlerini merak etmektedir. Bu merakı giderebilmek için oluşturduğumuz dünyanın ‘‘en’’ leri serisinde birçok farklı içerikle karşılaşabilirsiniz. İşte onlardan biri: Dünyanın en büyük adası! Dünyanın en büyük adası içeriğimizde merak edilenleri sizler için derledik!


Dünyanın en büyük adaları sıralaması ve dünyanın en büyük adaları listesi merakla aranmaktadır. Özellikle dünyanın en büyük adası hangisi ve dünyanın en büyük adası nerede? Sorularının cevapları merak edilmektedir.

Ada, dört bir yanı suyla kaplı kara parçalarının adlandırılmasında kullanılan coğrafi bir terimdir. Ada kelimesinin diğer coğrafi tanımı ise bir dağın zirvesini oluşturan yapıdır. Adalarda sık sık doğa olaylarının meydana geldiği bilinmektedir. Örneğin tektonik ve volkanik depremlerin sıkça görülmesi mümkündür. Bu sebeple bazı adalarda yaşam şartları hayli zor olmaktadır. Dünyada ne kadar ada vardır sorusunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Dünyadaki tüm adaların kesin sayısı belli değildir, bu sebeple yüz ölçümü belli büyüklükte olan adalar sıralamaya dahil olmaktadır.
 


Dünyanın en büyük adası neresidir?
 


Dünyanın en büyük adası, diğer adaları açık ara farkla geçen Grönland adasıdır. Grönland adası yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük adası kabul edilmektedir. Grönland adasının yüz ölçümü 2.166.086 km2 dir.  


Grönland nerede yer almakta? Grönland nereye bağlıdır?

Grönland hakkında merak edilenler arasında nerede yer aldığı gelmektedir. Grönland’ın bir ülke olup olmadığı da sıkça sorulmaktadır. Grönland Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer almaktadır. Grönland Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir bölgedir. Dünyanın en büyük adası Grönland jeopolitik konum olarak Avrupa’nın bir parçasıdır. Grönland’ın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti Nuuk’tur.


Dünyanın en büyük adasında yaşayan insan var mı?
 

Ada diyince akıllara ıssız bir atmosfer gelmektedir. Issız bir adaya düşsen yanına alacağın üç şey ne olurdu sorusu da bu metaforu güçlendirmektedir. Karasal alanlara kıyasla daha az yerleşimin olduğu kesin olsa da yaşamlarını çeşitli adalarda sürdüren kişiler bulunmaktadır. Dünyanın en büyük adası Grönland’da soğuk iklim koşulları ve yabani hayvan tehlikesi sebebiyle zor bir yaşam sürdürülse de yerli yaşamı devam etmekte. Ayrıca adanın yerlilerine araştırmacılar kısa süreli konaklamalarıyla eşlik etmektedir. 

Dünyanın en büyük adası Grönland'da yapılan araştırmalar sonucu hazırlanan ''Suyun Gizemi'' belgeselini izlemek ve Grönland'ı daha yakından tanımak isterseniz:

Yorumlar
Kalan Karakter 800