'Atatürk II' filmi vizyona giriyor

Milli Mücadele sürecinde 1915-1919 arası yaşananları konu alan “Atatürk II” filmi, bugün (5 Ocak) vizyona giriyor.

Güncelleme:

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı filmin Paribu Cineverse Kanyon Sinemaları’nda gerçekleştirilen gösterimi sonrası basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan filmin yapımcılarından Hakan Karamahmutoğlu, filmin hazırlığının bir buçuk yıl, çekimlerinin ise yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirterek, “Gece gündüz düşündüğümüz, çalıştığımız bir sürecin sonunda muhteşem 2 filmle sizin karşınıza çıktık. İlk filmimiz ile başladığımız bu heyecan dolu süreç, 2. filmimiz ile devam ediyor. Kitaplara, filmlere sığmayan Milli Mücadelemizi anlatmak kolay değildi. Ancak başardık, en çok da bunun karşılığını seyircimizin ilgisiyle aldığımız için mutlu ve gururluyuz.” dedi.

Yapımcı Saner Ayar da ilk Atatürk filmi adına Avrupa’da gala yapmak için birçok salon kiraladıklarını aktararak, terör örgütlerinin baskısıyla da tüm ödemelerin kendilerine iade edildiğini söyledi.

'Atatürk II' filmi vizyona giriyor resim: 0

Karşılarına birçok sorun çıkmasına ve linç edilmelerine rağmen bu dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığının kendilerine olağanüstü destek verdiğine dikkati çeken Ayar, “Vazgeçmedik, Avrupa’da muazzam bir tanıtım kampanyası yaptık. Bütün Avrupa’da pandemiden sonra en büyük sinema açılışı oldu. Yani tüm vatandaşlarımız Avrupa’da Ata’sına sahip çıktı. Avustralya, Azerbaycan ve Orta Doğu’da vizyona girdik. Bütün bu ülkelerde hiçbir sansüre uğramadan Atatürk’ü sinemalarda gösterdik ve şu anda da birçok ülkede Atatürk filmi gösterilmeye devam ediyor.” açıklamalarında bulundu. 

Ayar, 2. filmin de bütün dünyada vizyona gireceğini vurgulayarak, “Türkiye’de ekonomik koşulların bu kadar zor olduğu, sinema biletlerinin ailelerin bütçelerini zorladığı bir dönemde ilk 70 dakikası Fox TV’de gösterildiği halde bir milyon 700 bin gişe rakamına ulaşarak Türk halkı yanımızda olduğunu gösterdi.” dedi. 

Konuşmasında “Benim için bu iki film, gelmiş geçmiş en büyük askerin anlatıldığı muazzam bir eser.” değerlendirmesini yapan Ayar, filme katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Etiketler Atatürk sinema
Yorumlar
Kalan Karakter 800