Aktörlükten gayrimenkule: Tom Cruise nasıl milyarder oldu

Sinema dünyasında unutulmaz izler bırakan Tom Cruise sadece başarılı bir aktör değil bir iş dehası olarak da karşımıza çıkıyor. Servetinin sırrı sadece oyunculuktan gelmiyor, gayrimenkul de rol oynuyor. Sizler için Tom Cruise'un gayrimenkul dünyasındaki adımlarına yakından baktık. İşte detaylar...

Tom Cruise, Hollywood'un en parlak yıldızlarından biri olarak dünya genelinde tanınan ve hayran kitlesi tarafından sevilen bir isim. Muhteşem oyunculuğu, aksiyon dolu filmleri ve karizmatik sahne duruşu ile sinema dünyasında unutulmaz izler bırakan Cruise, sadece başarılı bir aktör değil aynı zamanda bir iş dehası olarak da karşımıza çıkıyor. Üstelik, servetinin sırrı sadece oyunculuğundan gelmiyor. Tom Cruise'un göz alıcı milyonerlik yolculuğunun temel taşlarından biri, birçok insanın az bilinen yönü: gayrimenkul yatırımları.

Hollywood'un aksiyon kahramanı Tom Cruise, "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" filmiyle çarşamba günü sinemalarda yerini aldı ve ilk gününde gişede yaklaşık 16 milyon dolar topladı. Amerikan medyasına göre, film açılış hafta sonunda 70,5 milyon doların üzerinde bir gelir elde etti.

Son iki "Mission: Impossible" filmlerinden 12 ila 14 milyon dolar arasında ücret alan ünlü aktör, Variety dergisine göre filmlerin gişe gelirlerinden "önemli" bir pay da alıyor.

"Top Gun: Maverick"in gösterime girdiği hafta sonunda 124 milyon dolarlık rekor bir gelir elde eden Cruise, 2022'de en çok kazanan Hollywood aktörü olmuştu. Ünlü aktör önemli ekonomi ve magazin dergilerine göre, 40 yıllık aktörlük kariyeri boyunca toplamda 1 milyar doların üzerinde para kazandı.

Tom Cruise neye yatırım yapıyor?
Tom Cruise neye yatırım yapıyor?

Tom Cruise, Hollywood'daki 40 yıllık kariyerinde 1 milyar doların üzerinde bir gelir elde etti. İlk önemli rolünü 1983'teki "Risky Business" filminde aldı ve bu film 64 milyon dolar kazanarak Cruise'u bir yıldız haline getirdi.

1986'da çıkan orijinal "Top Gun" ile kariyeri yükselişe geçti ve bu film dünya genelinde 357 milyon dolar gişe yaptı. Cruise 1996'da ilk "Mission: Impossible" filminde oynadı ve bu filmde 457 milyon dolar kazandı.

Oscar'a aday gösterilen aktör, Mission: Impossible serisi sayesinde milyonlar kazandı. 2012'de Cruise, "Mission Impossible: Ghost Protocol" ve "Jack Reacher" filmleri sayesinde tahmini 75 milyon dolar kazandı. Serinin altıncı filmi olan "Mission: Impossible - Fallout", 2018'de dünya genelinde 787 milyon dolarlık bilet satışıyla rekor kırdı.

2022'de "Top Gun: Maverick" filminden yaklaşık 100 milyon dolar kazanan Oscar adayı aktör, Amerika'nın dört bir yanında milyonlarca dolarlık gayrimenkuller alıp sattı. 2021'de, Cruise Colorado, Telluride'deki 320 dönümlük çiftliğini yaklaşık 40 milyon dolara sattı. 2017'de Florida, Tampa'daki Skyview Kulesi'nde bir penthouse ve önemli miktarda daire satın aldı.

Cruise bu yatırımlara 10 milyon doların üzerinde pbir tutar ödedi. 2016'da eski eşi Katie Holmes ile birlikte yaşadığı Beverly Hills, California'daki malikanesini 38 milyon dolara satan ünlü aktör birikimlerini emlake yatırmasıyla da adından söz ettiriyor.

Etiketler serveti Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800